Fes un llegat

Hi ha dues maneres de difondre la llum: ser l’espelma o el mirall que la reflecteix (Edith Wharton)

El teu compromís amb la construcció d’un món lliure de violències pot continuar quan tu ja no hi siguis, a través del teu llegat solidari.  

A FundiPau treballem des del 1983 perquè cada vegada hi hagi més persones que s’impliquin en la construcció d’un món sense violència i en pau. Si ens fas un llegat solidari podrem treballar per:

 • Enfortir el discurs de construcció de pau positiva i justa.
 • Impulsar la implantació de polítiques públiques de pau aquí i arreu.
 • Realitzar formacions (en educació formal i informal) en relació amb la cultura de pau.
 • Investigar nous formats (materials i audiovisuals) per a poder fer arribar els continguts de construcció de pau i noviolència a nous públics.
 • Pressionar en l’àmbit internacional per avançar cal al desarmament i la desmilitarització de la nostra societat.
 • Donar suport a la tasca d’organitzacions de la societat civil en zones de conflicte.
 • Contribuir a crear nous espais de convivència a casa nostra sota un prisma de seguretat compartida.
 • Promoure el debat públic, centrant-lo en la pau quotidiana

 

Un llegat solidari és una contribució exempta tant de l’impost de successions com del de societats i, per tant, se l’aprofita íntegrament. Incloure FundiPau en el teu testament en cap cas perjudicarà els teus hereus legítims, ja que la normativa legal estableix que es pot fer una donació a una entitat sempre que es respecti el que pertoca per llei als hereus.

Fer testament sempre és aconsellable per deixar clares les darreres voluntats i fer més còmode i senzill els tràmits a la família. No és una qüestió d’edat. Es tracta d’un acte de responsabilitat en el qual s’estalvien despeses i preocupacions futures als éssers estimats. És un favor que es fa als descendents i a un mateix. A més, es pot canviar sempre que es vulgui sense cap mena de justificació. Fer testament és una manera de reflexionar sobre el que tenim i sobre qui en farà un millor ús. Si no hi ha hereus ni testament, els béns passen a disposició de l’Estat.

Si vols incloure FundiPau en el teu testament com a hereu o beneficiari d’un llegat, el procediment més senzill, econòmic i útil és a través d’un testament obert i davant de notari. Resoldrà tots els teus dubtes i et guiarà a través de detalls importants, garantint la validesa del document i que es pugui complir en la forma en què hagis establert. Pots modificar el testament tantes vegades com vulguis al llarg de la teva vida.

 • Inclou FundiPau – Fundació per la Pau (CIF G08967341) com a hereu o beneficiari d’un llegat.
 • Assegura’t que la família, la parella o algú en qui confiïs tingui una còpia del testament.
 • Si vols, també pots informar-nos-en a través del correu electrònic a: info@fundipau.org o al telèfon 93 302 51 29.

A FundiPau ens comprometem a respectar la teva voluntat i destinarem la teva donació íntegrament als nostres projectes per un món lliure de violències, i per la construcció d’una pau positiva i justa, tant en l’àmbit global com en el nostre entorn proper.