Bomba nuclear
04/12/2014

Estats i societat civil: impacte humanitari de les armes nuclears

Del 6 al 9 de desembre, a Viena

(Podeu seguir el Fòrum de la Societat Civil de Viena a: www.fundipau.org/nuclears)

Les armes nuclears són, actualment una de les amenaces més grans per a la humanitat i per al planeta. En els darrers anys, organitzacions de la societat civil d’arreu del món, entre les quals hi ha FundiPau, s’han aplegat en la Campanya Internacional per a l’Abolició de les Armes Nuclears (ICAN) per centrar els seus esforços en demanar la prohibició d’aquestes armes.

Els dies 6 i 7 de desembre de 2014, ICAN farà un pas més en aquesta direcció amb l’organització del Fòrum de la Societat Civil a Viena, sota el lema “El coratge de prohibir les armes nuclears”

Activistes, experts, personalitats públiques, representants d’organitzacions internacionals i supervivents de les bombes atòmiques d’Hiroshima i Nagasaki ens reunirem durant dos dies per debatre sobre la millor estratègia per avançar cap a l’abolició de les armes nuclears. Una delegació de FundiPau participarà activament en el Fòrum.

Posteriorment, els dies 8 i 9 de desembre de 2014, els representants dels governs es reuniran també a Viena en la Conferència Internacional sobre l’Impacte Humanitari de les Armes Nuclears, convocada pel govern austríac. Aquesta és la tercera conferència diplomàtica que se celebra sobre el tema, després d’Oslo (març 2013) i Nayarit, Mèxic (febrer 2014).

A banda de les delegacions governamentals, diversos membres de la societat civil, entre els quals una representació de FundiPau, també assistiran al debat per incidir en el focus humanitari per tal d’avançar cap a la prohibició nuclear.

Els èxits recents de campanyes de desarmament, en favor dels drets humans i dels drets civils demostren el poder d’una opinió pública organitzada i unida per un objectiu i amb una agenda establerta per aconseguir canvis en les polítiques i decisions dels governs.

Ajuda'ns a fer-ne més difusió