02/10/2017

Condemna enèrgica de l’actuació policial l’1O

FundiPau se suma a l’aturada general del 3 d’octubre

Davant els greus fets d’ahir, 1 d’octubre de 2017, des de FundiPau volem fer constar:

1) La més radical condemna a l’actuació de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil, per la seva brutalitat i crueltat. Els cossos policials hi són per protegir la població i, si han d’actuar, ha de ser amb l’obligació d’evitar al màxim causar mal. L’actuació que vam veure ahir és indigna d’una policia, políticament incomprensible i èticament inacceptable.

2) La nostra admiració per l’actitud de la ciutadania que, en unes circumstàncies extremadament dures, va saber mantenir-se en actitud pacífica i resistent, en la millor tradició de la lluita noviolenta. Ahir la por va perdre la batalla. Un poble que venç la por és lliure i invencible.

3) Fem una crida ara a que ningú es deixi emportar pel verí de l’odi. Els duríssims fets d’ahir no es poden oblidar però quedar presoners del ressentiment i de l’odi, seria un impediment per poder construir el futur amb l’esperit lliure, joiós i respectuós que ha caracteritzat el moviment popular fins ara.

4) Ens reafirmem en la noviolència com a forma de lluita, no només per motius d’eficàcia o de conveniència tàctica evidents, sinó, sobre tot, per ser l’únic èticament acceptable i que no contamina el resultat obtingut.

5) En el marc de la Taula per la Democràcia, en la qual participem des de la seva fundació la setmana passada, FundiPau crida la ciutadania a participar en els actes i convocatòries que des d’aquesta plataforma unitària es proposin com, entre altres, l’aturada general de país per a demà dimarts 3 d’octubre.

Barcelona, 2 d’octubre de 2017

 

Posicionament de FundiPau del 20 de setembre: Rebutgem les detencions de càrrecs públics per motius polítics

Ajuda'ns a fer-ne més difusió