27/09/2018

Dia Internacional per a l’Eliminació Total de les Armes Nuclears

La Campanya Internacional per a l’Abolició de les Armes Nuclears, de la qual FundiPau formem part, va celebrar la jornada del 26 de setembre amb una cerimònia de signatura del Tractat sobre la Prohibició de les Armes Nuclears per animar els països que encara no ho han fet a què el firmin. L’acte va tenir lloc a la seu de les Nacions Unides a Nova York. 

Finalment, set països el van signar: Antigua i Barbuda, Benín, Brunei, Guinea-Bissau, Myanmar, Seychelles i Timor Oriental. A més a més, quatre països el van ratificar: Gàmbia, Samoa, San Marino i Vanuatu.

En aquests moments, un total de 69 països han signat el Tractat i 19 l’han ratificat. Pel tal que entri en vigor, cal que 50 estats el ratifiquin.

Cada any, per celebrar el 26 de setembre, persones i organitzacions d’arreu duen a terme activitats per un món lliure d’armes nuclears.

Publicació de FundiPau

Per tal de conèixer tota la tasca feta per la Campanya Internacional per a la Prohibició de les Armes Nuclears i de FundiPau, i el camí recorregut fins a l’aprovació del Tractat el juliol del 2017, us proposem l’informe Armes Nuclears. Campanya ICAN. Tractat de Prohibició. Premi Nobel de la Pau 2017

Més informació a:

Fundipau.org/nuclears

ICAN

International Day for the Total Eliminations of Nuclear Weapons – NNUU

Ajuda'ns a fer-ne més difusió