30/09/2014

Emotiu acte en record de l’Alfons Banda

El Paranimf de la UB es va omplir de persones que volien recordar i retre homenatge a l’Alfons Banda, en un acte organitzat conjuntament per FundiPau i l’ICIP, el dilluns 29 de setembre.

L’acte el va conduir la periodista Rita Marzoa, que va anar intercalant frases sobre pau  escrites per l’Alfons mentre anava presentant i donant pas als tres ponents que van intervenir: Rafael Grasa, president de l’ICIP, Xavier Masllorens, president de FundiPau i  Federico Mayor Zarazoga, president de la Fundación Cultura de Paz i exdirector general de la UNESCO, que va fer la intervenció central. En els seus parlaments tots tres van recordar la persona, l’obra i el pensament del que fou fundador i president de FundiPau durant 28 anys, i impulsor de l’ICIP.

Després de les paraules de Federico Mayor es va projectar el vídeo “Recordant l’Alfons Banda” realitzat per l’Associació de periodisme Fora de Quadre, on diverses persones vinculades personalment o professional amb l’Alfons en recordaven alguns pensaments, frases o anècdotes.

L’acte va acabar amb l’actuació de la Coral Primavera per la Pau que va cantar diverses peces dedicades a la pau.

D’altra banda, també es va anunciar que a finals de gener FundiPau i l’ICIP publicaran un llibre amb textos de l’Alfons Banda.

Moltes gràcies a tots i totes per haver-ho fet possible!

Fotos acte Alfons Banda

Vídeo:

Ajuda'ns a fer-ne més difusió