29/05/2018

Enfortim Drets!

Peticions dels alumnes a les institucions nacionals i internacionals

Web del projecte

Tal i com preveia el projecte Enfortim Drets! FundiPau fa arribar a les institucions polítiques catalanes, espanyoles i internacionals, les peticions fetes pels 300 alumnes que hi han participat.

Aquestes són les demandes dels estudiants:

Peticions alumnes – català / Peticiones alumnos – castellano / Students peticions – English

Durant el curs 2017 – 2018, estudiants de sis centres de Catalunya (Escola Joan Pelegrí de Barcelona, Escola Sant Jaume – Les heures de Lleida, Institut Escola Lloret de Mar, Institut Pius Font i Quer de Manresa i Escola Pia i Institut Montsacopa d’Olot) han treballat sobre les causes de la crisis de refugiats i la situació de les persones refugiades.

Al llarg del curs han fet recerca i debats a l’aula, el mes de febrer, una delegació d’estudiants va viatjar a Ginebra per conèixer les institucions internacionals que treballen amb els refugiats i han compartit la seva tasca i conclusions amb la comunitat educativa dels seus centres o amb el municipi.

Finalment, el mes d’abril, van participar en la trobada presencial de tots i totes a Tiana. Allà van posar en comú la seva feina i com a conclusió, es va presentar el document amb el recull de les peticions de tots els grups participants a les institucions catalanes, espanyoles i internacionals que FundiPau els farà arribar.

Ajuda'ns a fer-ne més difusió