‘Conflictes bèl·lics i periodisme. On són els límits?’, taula rodona amb Albert Caramés

En el marc dels actes al voltant de l’obra “Des de l’ull de l’huracà” de Pau Carrió sobre la corresponsal de guerra Marie Colvin, assassinada pel règim Sirià l’any 2012, el dijous 4 d’abril Barcelona Districte Cultural organitza aquesta taula rodona per debatre sobre el paper dels i les periodistes que informen dels conflictes armats. Quan hi ha una guerra, l’única manera d’informar del que passa és ser allà. Les notícies oficials es transformen en propaganda i contrastar-les és una tasca àrdua.

L’actriu Laura Aubert, que interpreta Marie Colvin, a ‘Des de l’ull de l’huracà’, conversarà amb la periodista i escriptora Txell Feixas, corresponsal a l’Orient Mitjà per la CCMA que cobert la guerra de Síria, el conflicte a l’Iraq, la caiguda de l’Estat Islàmic, les protestes a Gaza i el retorn dels talibans a l’Afganistan, i el sociòleg Albert Caramés, director de FundiPau, amb 20 anys d’experiència professional en el camp de l’anàlisi i la gestió de conflictes i en el de la construcció de pau.

La també periodista i escriptora Núria Ribó, corresponsal amb experiència en política internacional, moderarà la conversa que ens descobrirà com és aquesta professió apassionant, els seus reptes i els seus límits.

Més informació

Organitzat per
Detalls de l'esdeveniment

Dia

Dijous, 4 d'abril del 2024

Hora

19 h

Lloc

Auditori del Centre Cívic Urgell, c/ Urgell, 145, Barcelona

Participants

Laura Aubert, actriu
Txell Feixes, periodista i escriptora
Albert Caramés, sociòleg i director de FundiPau

 

Moderació

Núria Ribó, periodista i escriptora