25/09/2014

Ho hem aconseguit!

El Tractat sobre Comerç d’Armes ja supera les 50 ratificacions.

Argentina, les Bahames, Bòsnia i Hercegovina, Santa Lucia, Portugal, Senegal, la República Txeca i l’Uruguai són els 8 països que avui han ratificat el Tractat sobre Comerç d’Armes en una cerimònia especial a la seu de les Nacions Unides. El tractat arriba així a les 53 ratificacions. En calien 50 perquè la normativa pogués entrar en vigor, 90 dies després de la 50ena ratificació. Això vol dir que el TCA entrarà en vigor abans d’acabar l’any 2014.

FundiPau, juntament amb les ONG de la campanya Armes Sota Control, valorem aquesta moment com una fita històrica per poder avançar cap a unes relacions internacionals que aparquin l’escalada armamentística i apostin per la diplomàcia i el diàleg. Des de la campanya, es valora molt positivament l’opció i la decisió dels primers 50 països que han ratificat el text i els reconeix un lideratge polític imprescindible avui.

El TCA entrarà en vigor el 24 de desembre de 2014, només 18 mesos després que s’obrís el text a la signatura, el juny del 2013.

Dos països més, Geòrgia i Namíbia, han signat avui el TCA que assoleix així les 121 signatures.

El Tractat sobre Comerç d’Armes és el primer acord global que regularà el comerç mundial d’armes i municions que mou més de 85.000 milions de dòlars anuals.

Web de Control Arms

50 personalitats celebren les primeres 50 ratificacions.

Web del TCA

Ajuda'ns a fer-ne més difusió