17/10/2023

FundiPau se suma a la petició d’ICAN d’alto el foc i negociacions per una pau duradora entre Israel i Palestina

Des de FundiPau, membre de l’Aliança pel Desarmament Nuclear i de la Campanya Internacional per a l’Abolició de les Armes Nuclears (ICAN) ens sumem al comunicat fet públic per la coalició internacional.

Compartim l’horror i la consternació davant la mort, ferides i danys infligits a la població d’Israel i de Palestina en els últims dies. Condemnem els aterridors atacs de Hamàs contra civils israelians i els atacs indiscriminats i desproporcionats d’Israel contra civils palestins.

Les persones i les infraestructures civils no han de ser mai objectius de guerra. Aquest és un principi fonamental del Dret Internacional Humanitari. També és un principi rector del nostre treball per la pau i contra les armes nuclears.

Ens unim al Comitè Internacional de la Creu Roja, les Nacions Unides i moltes altres organitzacions internacionals i estatals en l’exigència d’un alto el foc immediat. Aquest ha d’anar seguit de negociacions per a una pau duradora entre Israel i Palestina, amb el desarmament com a component essencial.

El fet que Israel sigui un Estat posseïdor d’armes nuclears – l’únic nuclearment armat a Orient Mitjà – augmenta significativament els riscos associats a la devastadora crisi humanitària que es té lloc en els territoris palestins ocupats, i contribueix a les tensions regionals.

Al costat d’ICAN i de l’Aliança pel Desarmament Nuclear, FundiPau es compromet a promoure una pau basada en el respecte dels drets humans i la dignitat de totes les persones, i ens solidaritzem amb els pobles de Palestina i Israel que comparteixen aquest objectiu.

Comunicado de ICAN sobre Israel y Palestina – Alianza por el Desarme Nuclear

ICAN statement on Israel and Palestine

Ajuda'ns a fer-ne més difusió