17/03/2022

Les armes nuclears al Parlament

Dijous 17 de març una representació de FundiPau ha comparegut a la Comissió d’Acció Exterior del Parlament de Catalunya a petició de cinc grups parlamentaris per parlar de l’oportunitat que suposa el Tractat sobre la Prohibició de les Armes Nuclears.

La presidenta i el director de FundiPau, Carme Suñé i Jordi Armadans, han situat el moment actual de l’armament nuclear en el context de la guerra d’Ucraïna, que ha evidenciat el risc que impliquen aquestes armes de destrucció massiva. També han remarcat l’oportunitat històrica que suposa el Tractat sobre la Prohibició de les Armes Nuclears (TPAN), en vigor des de fa un any, per avançar cap a l’eliminació total d’aquest risc. Igualment, han demanat als membres de la comissió que pressionin el govern de l’Estat perquè signi el TPAN i, com a primer pas, assisteixi com a estat observador a la 1a Conferència d’Estats Parts del tractat que tindrà lloc aquest estiu a Viena.

FundiPau, és membre de la Campanya Internacional per a l’Abolició de les Armes Nuclears (ICAN) des del 2010 i ha participat activament en les conferències i fòrums internacionals que han fet possible l’aprovació del TPAN.

Podeu veure la compareixença aquí:

La campanya compta amb el suport de:

Ajuda'ns a fer-ne més difusió