06/10/2023

Narges Mohammadi, Premi Nobel de la Pau 2023

Des de FundiPau, valorem molt positivament l’atorgament del Premi Nobel de la Pau 2023 a l’activista iraniana Narges Mohammadi en reconeixement “de la seva lluita contra l’opressió de les dones de l’Iran i per promoure els drets humans i la llibertat per a tothom”.

Mohammadi és una destacada activista de base que fa més de 25 anys que treballa pels drets de les dones al seu país, una tasca que li ha representat múltiples arrestos i diverses sentències de presó. Actualment està empresonada. 

“El respecte dels drets humans i la igualtat de gènere són dos factors clau del treball per la pau. La vulneració de drets i la discriminació de les dones impossibiliten avançar cap a societats justes i pacífiques. El reconeixement de Mohammadi contribueix a visibilitzar i reivindicar aquesta lluita global”, afirma Albert Cararmés, director de FundiPau. 

“El guardó a Narges Mohammadi, suposa un reconeixement a totes les dones de l’Iran que lluiten per denunciar l’opressió que pateixen i que reclamen #DonaVidaLlibertat” afirma Carme Suñé, presidenta de FundiPau. El Premi s’atorga un any després que es van iniciar les mobilitzacions multitudinàries a l’Iran i arreu per la món de Mahsa Amini a mans de la policia. A FundiPau seguim compromeses amb aquesta reivindicació participant en les mobilitzacions de Barcelona.

Ajuda'ns a fer-ne més difusió