08/04/2021

Pacifiquem les xarxes socials

Acte de presentació

L’acte ha comptat amb la participació de:

Liliana Arroyo, sociòloga i analista en transformació digital i impacte social. Ha fet un repàs al context en què van néixer les xarxes i en com s’ha arribat fins aquí. Des d’eines que reivindiquen la llibertat d’expressió aliena al poder fins al capitalisme de vigilància i l’economía de l’atenció.
. Sònia Andolz, professora de Ciència Política a la UB i analista de conflictes. Ha explicat les repercussions i la interacció de les xarxes socials en el món real.
. Pablo Aguiar, coordinador de l’Àrea de Diàleg social i polític de l’Institut Català Internacional per la pau (ICIP). Ha destacat la necessitat de tenir una actitud constructiva a les xarxes socials i de fer una autocrítica de l’ús que se’n fa.
. Cécile Barbeito, investigadora i formadora en educació per la pau de l’Escola de Cultura de Pau de la UAB. Ha fet èmfasi en el fet de no escandalitzar-nos per la diversitat d’opinions que hi ha a la xarxa i revisar si seguim només a les persones afins a nosaltres.
. Antoni Soler, president de FundiPau. Ha destacat el fet que les xarxes socials són també un espai de relacions, retrobades i diàleg i que cal buscar allò construcctiu que hi ha en la difusió de la cultura de pau.

La conducció de l’acte ha anat a càrrec de Jordi Armadans, director de FundiPau, que també ha presentat el document ‘15 propostes per promoure un entorn digital més interessant i respectuós‘ i les animacions que formen part del projecte.

Projecte realitzat amb el suport de:

Ajuda'ns a fer-ne més difusió