12/09/2019

Resum de l’Anuari SIPRI 2019 en català i castellà

Un any més, a FundiPau ens hem fet càrrec de les traduccions al català i al castellà del resum de l’Anuari SIPRI sobre armaments, desarmament i seguretat internacional. En l’edició 2019 hem comptat amb el suport de l’ICIP.

El SIPRI 2019 destaca, entre d’altres temes, que la despesa militar mundial del 2018 va arribar als 1,8 bilions de dòlars, una xifra que suposa un increment del 2,6% respecte l’any anterior. Igualment, apunta que les transferències internacionals d’armes van créixer un 7,8% i que malgrat que es va reduir el nombre d’armes nuclears – ara n’hi ha 13.865-, els països nuclears estan invertint en programes de modernització dels seus arsenals. 

Podeu consultar el SIPRI 2019 en línia:

SIPRI 2019 Resum en català

SIPRI 2019 Resumen en castellano

Si els voleu en paper els podeu adquirir a la botiga on line de FundiPau.

Podeu consultar tots els resums a fundipau.org/anuari-sipri/

L’anuari del SIPRI

L’anuari de l’Stockholm International Peace Research Institut, reconegut arreu del món per polítics, diplomàtics, periodistes, docents i estudiants, és una font d’informació i anàlisi autoritzada i independent sobre armes, desarmament i seguretat internacional. Analitza l’evolució en matèria de seguretat internacional, armes i tecnologia, despesa militar, comerç d’armes i producció d’armament, així com els conflictes armats i la seva gestió, juntament amb les iniciatives per controlar les armes convencionals, nuclears, químiques i biològiques. 

Ajuda'ns a fer-ne més difusió