15/03/2021

Resum de l’Anuari SIPRI 2020 en català i castellà

Un any més, a FundiPau hem dut a terme la traducció al català i al castellà del resum de l’Anuari SIPRI sobre armaments, desarmament i seguretat internacional. En l’edició del 2020 hem comptat amb el suport de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament de la Generalitat de Catalunya.

En l’edició del 2020, l’anuari destaca que la despesa militar mundial del 2019 va continuar creixent i va arribar als 1,917 bilions de dòlars, una xifra que representa un increment del 3,6 % des del 2018. Per la seva banda, les vendes de les empreses d’armes també van augmentar un 4,6% a tot el món i que cinc companyies estatunidenques encapçalaven el rànquing de vendes. Pel que va a les transferències internacionals de grans armes, van créixer un 5,5 % durant el període 2015–19 en comparació amb el 2010–14. L’Aràbia Saudita destaca com a principal país importador.

Finalment, malgrat la disminució general en el nombre d’ogives nuclears el 2019, tots els països amb aquest armament van seguir modernitzant els seus arsenals, ignorant el risc que això suposa per a la humanitat i el fet que s’hagués aprovat el Tractat sobre la Prohibició de les Armes Nuclears.

Podeu consultar el SIPRI 2020 en línia:

SIPRI 2020 Resum en català

SIPRI_2020 Resumen en castellano

Podeu consultar tots els resums a fundipau.org/anuari-sipri/

L’anuari del SIPRI

L’anuari de l’Stockholm International Peace Research Institut, reconegut arreu del món per polítics, diplomàtics, periodistes, docents i estudiants, és una font d’informació i anàlisi autoritzada i independent sobre armes, desarmament i seguretat internacional. Analitza l’evolució en matèria de seguretat internacional, armes i tecnologia, despesa militar, comerç d’armes i producció d’armament, així com els conflictes armats i la seva gestió, juntament amb les iniciatives per controlar les armes convencionals, nuclears, químiques i biològiques. 

Amb el suport de:

 

Ajuda'ns a fer-ne més difusió