27/03/2014

Jornada sobre armes nuclears

INCIPE i FundiPau organitzen un seminari on s’analitzarà el paper d’Espanya en el debat sobre l’impacte humanitari de les armes nuclears i els processos diplomàtics per a la seva regulació.

La jornada, que se celebra el divendres 28 de març a Madrid, compta amb la participació de representants del Ministeri d’Afers Estrangers,  de l’Instituto de Cuestiones Internacionales y Política Exterior, de la Campanya Internacional per a l’Abolició de les Armes Nuclears i de FundiPau. 

En aquests moments hi ha en marxa un procés  internacional que vol avançar cap a l’abolició de les armes nuclears per mitjà d’un tractat de prohibició. En la darrera conferència sobre el tema, celebrada el passat  mes de febrer a Mèxic, 124 països van signar una declaració conjunta, denunciant el gravíssim impacte humanitari que implicaria l’explosió d’una arma nuclear i apuntant que l’ única via per evitar aquest perill és avançar cap a la seva prohibició. Fins ara, Espanya, no s’ha posicionat a favor del procés cap a la prohibició. El seminari vol contribuir a donar arguments a l’executiu espanyol per avançar en aquest tema.

Ajuda'ns a fer-ne més difusió