27/06/2022

Setmana per la Pau Arcadi Oliveres

FundiPau som una de les organitzacions participants de la primera Setmana per la Pau – Arcadi Oliveres, una iniciativa de Justícia i Pau, que tindrà lloc dels dies 27 al 30 de juny de 2022. S’hi organitzen diverses activitats en diferents espais de la ciutat de Barcelona amb l’objectiu de mantenir viu el llegat de l’Arcadi Oliveres.

Aquest esdeveniment vol ser un espai de trobada, obert a la participació de tota la ciutadania, per repensar entre totes i tots, el futur desitjat per a la nostra societat.

Acte d’Inici Setmana per la Pau – Arcadi Oliveres

 

L’acte de presentació de la Setmana per la Pau tindrà lloc el dilluns 27 de juny, a partir de les 18:30 h, a l’Espai Jove La Fontana (C. Gran de Gràcia, 190, Barcelona) amb la participació de membres de Justícia i Pau i de la família Oliveres-Künzi.

Durant la presentació, es projectarà l’entrevista “El mètode Arcadi” elaborada pels mitjans La Directa i Crític i a continuació tindrà lloc un petit col·loqui amb la Gemma Garcia (la Directa), en Roger Palà (Crític) i la Montse Santolino (Lafede.cat i entrevistadora). 

Conversatori Setmana per la Pau – Arcadi Oliveres

 

El conversatori “El lideratge de la joventut per a una Europa del futur” tindrà lloc el dimarts 28 de juny, a partir de les 16 h, al centre cívic Lleialtat Santseca (C. d’Olzinelles, 31, Barcelona), i serà conduït per Tomàs Molina. L’acte compta amb la col·laboració de l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona. 

  • L’eurodiputada Diana Riba, membre del grup dels Verds/Aliança Lliure Europea, participarà presencialment del primer dels dos blocs del conversatori, de 16:45 h a 17:30 h, que se centrarà en emergència climàtica, justícia global, empobriment juvenil, participació de la joventut i llibertats. 
  • L’eurodiputada Marisa Matias, vicepresidenta del grup de L’Esquerra, participarà telemàticament des de Brussel·les, de 17:30 h a 18:15 h, en un segon bloc centrat en feminismes, discurs d’odi, democràcia, drets humans i diversitat sexeafectiva. 

Inscripcions: https://form.jotform.com/221372481485357

La Pau del Cor de La Setmana per la Pau – Arcadi Oliveres

 

La Pau del Cor tindrà lloc el dimecres 29 de juny, a les 19 h, a la Plaça Sant Jaume de Barcelona, i serà conduït per la periodista Rosa Maria Calaf. L’acte compta amb la col·laboració de la Direcció General d’Afers Religiosos del Departament de Justícia de la Generalitat, l’Ajuntament de Barcelona, Càritas Diocesana de Barcelona, la XIP (Xarxa Interreligiosa per la Pau) i AUDIR. 

La Pau del Cor és un acte interreligiós i interconviccional per reivindicar l’espiritualitat com un camí vers la pau.

La Plaça del Diàleg de la Setmana per la Pau – Arcadi Oliveres

 

La Plaça del Diàleg tindrà lloc el dijous 30 de juny, de 10 h a 20 h. La ubicació serà la Plaça Universitat de Barcelona. L’acte està impulsat per Justícia i Pau Barcelona amb la col·laboració de l’Institut Català Internacional per la Pau, el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i Lafede.cat. 

Aquesta és una iniciativa que vol tornar a portar el missatge de l’Arcadi als carrers. Durant tot el dia, la plaça acollirà la instal·lació artística “Ser pacifista al segle XXI. Com contribuir a una cultura de pau ara i aquí?”, realitzada per Domestic Data Streamers, amb l’objectiu de compartir els missatges més importants d’Oliveres, i de generar espais de trobada, debat i conscienciació de la ciutadania en general.  

A la plaça també s’instal·larà una gran carpa on es podrà debatre sobre temes com desarmament, ecologia, fiscalitat justa, educació per la pau, justícia global o desigualtats, entre altres temes, amb persones membres de Càritas Barcelona, Centre Delàs, Escola Cultura de Pau, FCVS, FETS, Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU, Fundipau, Novact, Plataforma per una Fiscalitat Justa i Unipau. 

Plaça Universitat també comptarà amb un espai musical on hi haurà un piano que estarà a disposició de totes aquelles persones que vulguin apropar-se a tocar-lo. A les 18 h està prevista la participació de l’Albert Oliveres, fill de l’Arcadi, que interpretarà cançons del seu últim disc “Preludis d’un adeu”, compostes els últims quinze dies de vida del seu pare.  

A les 19 h, tindrà lloc l’acte de cloenda de la Setmana per la Pau – Arcadi Oliveres 2022, conduït per Brigitta Lamoure, i que consistirà en una lectura d’un manifest per la pau i un moment musical protagonitzat per l’autora de “Para la guerra nada”, Marta Gómez.   

Ajuda'ns a fer-ne més difusió