17/10/2019

Sobre les mobilitzacions i la violència

Després de 4 dies de mobilitzacions ciutadanes contra la sentència, les entitats sotasignants volem manifestar el següent: 

Ens reafirmem:

 1. En el rebuig a una sentència que comporta penes de presó injustificades contra polítics i activistes que sempre han rebutjat la violència, que suposa una limitació severa de drets i llibertats i que criminalitza la mobilització del conjunt de la ciutadania.
 2. En la mobilització ciutadana de caire pacífic que ha estat sempre la característica de totes les mobilitzacions durant aquests anys i que, a més, ha estat la voluntat explícita de les entitats organitzadores.

Considerem: 

 1. Que el bloqueig, la frustració, la intensificació de la repressió i la sensació de manca de sortides podrien portar a algunes persones a qüestionar la mobilització noviolenta.

 2. Que iniciar una dinàmica de caire violent suposaria una espiral perillosa que, alhora que podrien generar danys irreparables, suposaria incrementar els nivells de patiment i sofriment.

 3. Que la violència, a més de rebutjable èticament, no suposaria cap avenç en l’alliberament de la gent empresonada, ni en la resolució del conflicte sinó, més aviat, incrementaria la  dinàmica repressiva i el patiment de molta gent.

Rebutgem:

 1. Qualsevol acció de violència policial que hem vist aquests dies i demanem que s’investiguin i es depurin les responsabilitats pertinents.
 2. Que amb les detencions produïdes les darreres setmanes s’hagin pres mesures d’excepcionalitat totalment contràries a la proporcionalitat, a la presumpció d’innocència i a les garanties jurídiques.
 3. Els disturbis i aldarulls provocats aquests darrers dies i que mai havien caracteritzat les mobilitzacions fetes fins ara.

Per tot això:

 1. Convoquem la ciutadania a participar en les properes mobilitzacions de protesta a la sentència i a reafirmar-se en el seu caràcter noviolent.

Impulsen aquest manifest les següents entitats:

 1. LaFede.cat, organitzacions per la justícia global.
 2. Fundipau
 3. Consell Nacional de la Joventut
 4. Unió de Pagesos
 5. CIEMEN
 6. Òmnium Cultural
 7. Assemblea Nacional Catalana
 8. Entrepobles
Ajuda'ns a fer-ne més difusió