23/03/2021

Turquia: Crisi de Drets Humans?

Cicle ‘Defensores dels Drets Humans’


Información en castellano

El dilluns, 22 de març del 2021 va tenir lloc la segona i darrera sessió de la segona edició del cicle Defensores dels Drets Humans, que es va dedicar a Turquia.

Zelal Pelin Doğan, activista i advocada en defensa dels Drets Humans va conversar amb el periodista establert a Istanbul Andrés Mourenza. L’acte el va presentar la directora de polítiques migratòries a Instrategies i membre de FundiPau Gemma Pinyol-Jiménez.

Aquí teniu la conversa:


Durant la conversa es va abordar l’alarmant situació de vulneració dels Drets Humans a Turquia, les detencions arbitràries i els excessos de la violència policials per reprimir mobilitzacions i manifestacions ciutadanes, i de la persecució de periodistes i defensores dels Drets Humans .

També es va parlar de la retirada del govern turc del Conveni del Consell d’Europa per la prevenció de la violència masclista i les repercussions d’aquest fet per a les dones i el col·lectiu LGBTI, entre d’altres temes.   

Aquesta sessió va ser la segona de les dues que han format part de l’edició del 2021 del cicle ‘Defensores dels Drets Humans” organitzat per FundiPau.


Aquest projecte compta amb el suport de la Dirección General de Naciones Unidas y Derechos Humanos del Ministerio de Asuntos Exteriores y de Cooperación.

 

Ajuda'ns a fer-ne més difusió