03/06/2014

Un any després, el TCA arriba a les 40 ratificacions

El 3 de juny de 2013 el Tractat sobre Comerç d’Armes es va obrir a la signatura dels estats. Un any després, vuit països el ratifiquen en un acte especial a les Nacions Unides.

Austràlia, Àustria, Bèlgica, Burkina Faso, Jamaica, Luxemburg, Saint Vincent i les Grenadines i Samoa són els vuit països que el 3 de juny van ratificar el Tractat sobre Comerç d’Armes, assolint així les 40 ratificacions. Perquè aquesta norma internacional entri en vigor, cal que la ratifiquin un total de 50 estats, per tant, en falten només 10 perquè el TCA sigui una realitat.

Un cop vigent, el Tractat permetrà regular un comerç que mou anualment 85 mil milions de dòlars arreu del món i evitar que milers de persones morin, resultin ferides o es vegin obligades a fugir a causa de la manca de control sobre les transferències d’armes.

Des que el Tractat sobre Comerç d’Armes es va obrir a la signatura fa just un any, 118 països l’han firmat i, fins ara, 40 l’han ratificat. L’Estat espanyol el va ratificar el TCA el 20 de febrer de 2014.

Campaya Control Arms

Ajuda'ns a fer-ne més difusió