Inici || Castellano | English
facebook twitter youtube issuu picasa rss

Mapa DENIP

Cada any, el 30 de gener, des de FundiPau promovem el Dia Escolar de la Noviolència i la Pau (DENIP). Proposem  diverses activitats i la creació d’un mapa entre tots els centres educatius que celebreu la jornada, que reculli les activitats que s’han fet. Els centres podeu posar-hi un senyal amb el títol de l’activitat i enllaçar-hi les fotos, els vídeos, els articles, etc. que tingueu penjats a la plana web del centre.

MAPA DENIP 2016 

El mapa permet:

  • Veure, d’un cop d’ull, la quantitat d’activitats que es fan a casa nostra pel DENIP.
  • Crear un arxiu històric per saber què han fet altres centres i agafar idees de cara posteriors edicions.

Propostes d’activitats 2016

En el context internacional actual en què centenars de milers de persones es veuen forçades a marxar dels seus països a causa de la guerra i la de vulneració dels drets humans,  les propostes de FundiPau conviden els alumnes a reflexionar sobre les causes que provoquen l’allau de refugiats i sobre com ha de ser la seva acollida.

Proposta: Fugint de la guerra

Mapes fets fins ara

Mapa 2015
Mapa 2014
Mapa 2013
Mapa 2012

Propostes d’activitats fetes fins ara

Proposta 2015: Fem pinya per prohibir les armes nuclears
Proposta 2014: No més riscos: prohibim les armes nuclears
Proposta 2013: Digues la teva pel control de les armes

El DENIP

El Dia Escolar de la Noviolència i la Pau se celebra cada 30 de gener, en commemoració de l’aniversari de la mort del Mahatma Gandhi. Durant aquesta jornada, escoles, instituts i centres educatius d’arreu del món organitzen diferents activitats per difondre els valors de la noviolència i la pau. Plana web del DENIP.