Inici || Castellano | English
facebook twitter youtube issuu picasa rss

Mapa DENIP

Cada any, el 30 de gener, des de FundiPau promovem el Dia Escolar de la Noviolència i la Pau (DENIP). Proposem  diverses activitats i la creació d’un mapa entre tots els centres educatius que celebreu la jornada, que reculli les activitats que s’han fet. Els centres podeu posar-hi un senyal amb el títol de l’activitat i enllaçar-hi les fotos, els vídeos, els articles, etc. que tingueu penjats a la plana web del centre.

Mapa DENIP 2020

El mapa permet:

  • Veure, d’un cop d’ull, la quantitat d’activitats que es fan a casa nostra pel DENIP.
  • Crear un arxiu històric per saber què han fet altres centres i agafar idees de cara posteriors edicions.

Proposta d’activitats 2020

Els incendis d’Austràlia i l’Amazònia, les inundacions a Indonèsia, el desgel dels pols i l’augment del nombre d’episodis de sequera a l’hemisferi sud són alguns dels devastadors efectes de l’emergència climàtica que viu el planeta i que ens afecta a totes i tots. Per sort, cada vegada en som més conscients i creixen els moviments que reclamen actuacions.

Cal recordar també, que hi ha una estreta relació entre els aspectes mediambientals i climàtics, i la pau sostenible, un tema que ja ha arribat a les Nacions Unides i a la Unió Europea on es discuteix sobre els impactes potencials del canvi climàtic en la seguretat i l’estabilitat dels països.

Els efectes del canvi climàtic provoquen morts i destrucció de mitjans de vida, pugnes per accedir als re-cursos naturals (aigua, collites) i obliga moltes persones a marxar de casa per poder sobreviure (refugiats climàtics). Tot plegat genera tensions i enfrontaments i impedeix el desenvolupament dels països.

En d’altres casos, són els conflictes armats els que contribueixen a malmetre el medi, destruint pobles i cultius, i arrasant territoris que queden erms durant molts anys.

Per garantir la supervivència de la humanitat i la seva convivència pacífica, és urgent que canviem la visió que tenim de la natura, deixar de considerar-la una possessió que podem dominar, sotmetre i violentar en funció dels nostres interessos i capritxos i passar a tenir-ne cura i a considerar-la la nostra aliada.

Per això, dediquem la proposta didàctica per al Dia Escolar de la Noviolència i la Pau, a l’emergència climàtica i la pau, oferint algunes eines, idees i materials per a la reflexió i les activitats a l’aula.

Proposta

L’emergència climàtica i la pau – Proposta DENIP 2020

Mapes

Mapa 2019
Mapa 2018
Mapa 2017
Mapa 2016
Mapa 2015
Mapa 2014
Mapa 2013
Mapa 2012

Propostes d’activitats

Proposta 2019: Defensem els Drets Humans per consolidar la pau
Proposta 2018: Dialogar per resoldre
Proposta 2017: Refugiats, per què?
Proposta 2016: Fugint de la guerra. Els refugiats
Proposta 2015: Fem pinya per prohibir les armes nuclears
Proposta 2014: No més riscos: prohibim les armes nuclears
Proposta 2013: Digues la teva pel control de les armes

El DENIP

El Dia Escolar de la Noviolència i la Pau se celebra cada 30 de gener, en commemoració de l’aniversari de la mort del Mahatma Gandhi. El va impulsar el 1964 l’educador, poeta i pacifista mallorquí Llorenç Vidal. Durant aquesta jornada, escoles, instituts i centres educatius d’arreu del món organitzen diferents activitats per difondre els valors de la noviolència i la pau. Plana web del DENIP.