Inici || Castellano | English
facebook twitter youtube issuu picasa rss

Mapa DENIP

Cada any, el 30 de gener, des de FundiPau promovem el Dia Escolar de la Noviolència i la Pau (DENIP). Proposem  diverses activitats i la creació d’un mapa entre tots els centres educatius que celebreu la jornada, que reculli les activitats que s’han fet. Els centres podeu posar-hi un senyal amb el títol de l’activitat i enllaçar-hi les fotos, els vídeos, els articles, etc. que tingueu penjats a la plana web del centre.

Mapa DENIP 2019

El mapa permet:

  • Veure, d’un cop d’ull, la quantitat d’activitats que es fan a casa nostra pel DENIP.
  • Crear un arxiu històric per saber què han fet altres centres i agafar idees de cara posteriors edicions.

Propostes d’activitats 2019

Quan en una societat no es respecten els Drets Humans, és tan difícil que hi hagi pau com possible que es desencadeni una situació violenta. De fet, encara que no s’esdevingui un conflicte, quan no s’actua per resoldre les injustícies socials, s’està condemnat a l’exclusió i al patiment a les dones, homes i infants que en són víctimes.

Per això, just quan acabem de celebrar el 70 aniversari de la seva proclamació —el 10 de desembre de 1948— volem dedicar la nostra proposta didàctica per al Dia Escolar de la Noviolència i la Pau, als Drets Humans, oferint-vos algunes eines, idees i materials per a la reflexió i les activitats a l’aula.

Proposta:

Defensem els Drets Humans per consolidar la pau

Mapes

Mapa 2018
Mapa 2017
Mapa 2016
Mapa 2015
Mapa 2014
Mapa 2013
Mapa 2012

Propostes d’activitats

Proposta 2018: Dialogar per resoldre
Proposta 2017: Refugiats, per què?
Proposta 2016: Fugint de la guerra. Els refugiats
Proposta 2015: Fem pinya per prohibir les armes nuclears
Proposta 2014: No més riscos: prohibim les armes nuclears
Proposta 2013: Digues la teva pel control de les armes

El DENIP

El Dia Escolar de la Noviolència i la Pau se celebra cada 30 de gener, en commemoració de l’aniversari de la mort del Mahatma Gandhi. El va impulsar el 1964 l’educador, poeta i pacifista mallorquí Llorenç Vidal. Durant aquesta jornada, escoles, instituts i centres educatius d’arreu del món organitzen diferents activitats per difondre els valors de la noviolència i la pau. Plana web del DENIP.