28/06/2023

Alumnes de 4t d’ESO demanen l’abolició de les armes nuclears

Durant aquest curs 2022-2023, l’alumnat de 4t d’ESO de quatre centres educatius de Catalunya ha participat en el projecte de FundiPau ‘Per la vida i pel planeta, diguem NO a les armes nuclears.‘

Després de documentar-se, treballar i debatre sobre el tema a l’aula, el dia 1 de juny del 2023, una delegació d’alumnes de cada centre va participar en una trobada presencial a Barcelona en què van tenir l’oportunitat de conversar en línia amb la Sra. Noriko Sakashita, supervivent d’Hiroshima.

En acabar, van compartir per grups la tasca feta durant el curs i van proposar un seguit de demandes adreçades a les administracions perquè endeguin polítiques per avançar cap a l’eliminació total de les armes nuclears. FundiPau les farà arribar a les institucions pertinents.

Els centres que han participat en aquest projecte són:

Institut Alexandre Galí – Roquetes (Sant Pere de Ribes)
Institut Escola Lloret – Lloret de Mar
Institut Picasso – Barcelona
Escola Joan Pelegrí – Barcelona

Peticions a les institucions públiques de l’alumnat participant en el projecte ‘Per la vida i pel planeta, diguem NO a les armes nuclears

Aquest text és el resultat de diversos mesos de treball a l’aula i de la jornada de treball presencial de l’1 de juny.

A banda d’aquest document de peticions, cada centre ha dut a terme activitats de sensibilització del seu entorn per alertar del risc que suposen les armes nuclears, com s’ha vist en la guerra d’Ucraïna i evidenciar la necessitat de pressionar les administracions per avançar cap a la seva abolició.

Activitats i materials de sensibilització fets per l’alumnat

Institut Alexandre Galí – Sant Pere de Ribes

A partir del treball a l’aula sobre els efectes de les armes nuclears, l’alumnat de l’Institut Alexandre Galí va dur a terme un projecte artístic que va exposar al centre.

Institut Escola Lloret – Lloret de Mar

Com a resultat del treball a l’aula, l’alumnat de lInstitut Escola Lloret, va preparar un seguit de vídeos per sensibilitzar el seu entorn. També van fer difusió al seu Instagram de la trobada presencial del dia 1 de juny, en què van entrevistar en directe (en línia) una supervivent d’Hiroshima. Aquí podeu veure tots els vídeos:

Institut Picasso – Barcelona

Després de treballar els materials sobre l’armament nuclear, l’alumnat de l’Institut Picasso va fer diverses activitats de sensibilització del seu entorn: van elaborar diversos cartells per penjar al centre, una Presentació en pdf, van participar en el Programa de ràdio núm. 29 a l’Estudi del Picasso (a partir del minut 47′) i van realitzar un vídeo.

Escola Joan Pelegrí – Barcelona

Com a resultat del treball a l’aula que ha dut a terme l’alumnat de l’Escola Joan Pelegrí van realitzar diversos vídeos divulgatius. També van fer difusió de la preparació per la trobada presencial al seu compte de Twitter. Aquí els podeu veure els vídeos.

Aquest projecte compta amb el suport de:

Ajuda'ns a fer-ne més difusió