07/06/2023

Trobada d’alumnes de 4t d’ESO, per l’abolició de les armes nuclears

Una delegació de més de vint alumnes de quatre centres escolars de Catalunya es van trobar a Barcelona l’1 de juny per debatre sobre el perill que representen les armes nuclears i pensar possibles vies per aconseguir la seva eliminació. Hi van assistir en representació dels seus 300 companys i companyes que durant aquest curs han participat en el projecte ‘Per la vida i pel planeta, diguem NO a les armes nuclears’.

En la primera part de la trobada van tenir l’oportunitat de conèixer i conversar amb la Sra. Noriko Sakashita, supervivent d’Hiroshima, que, en una connexió en directe des del Japó, els va explicar la seva experiència com a víctima d’una bomba atòmica, i va contestar les seves preguntes.

La segona part de la trobada va començar amb la presentació de la Xarxa d’Alcaldes i Alcaldesses per la Pau, una entitat que treballa pel desarmament nuclear des dels municipis. Tot seguit, i per grups, els nois i noies van compartir les reflexions, idees i conclusions a què han arribat durant el curs arran de la recerca que han fet en el marc del projecte. També van comentar les activitats, materials i iniciatives que han dut a terme per sensibilitzar el seu entorn -el centre escolar, el barri o el municipi- sobre la necessitat d’avançar cap a un món lliure d’armes nuclears. Finalment, van pensar propostes adreçades a les administracions perquè actuïn en favor de l’abolició nuclear.

A la part final de la jornada, es van posar les propostes en comú i es recolliran en un document que es farà públic pròximament.

Les escoles que han participat en el projecte són:

Institut Alexandre Galí – Roquetes (Sant Pere de Ribes)
Institut escola Lloret – Lloret de Mar
Institut escola Joan Pelegrí – Barcelona
Institut Picasso – Barcelona

Aquest projecte compta amb el suport de:

Ajuda'ns a fer-ne més difusió