30/05/2023

Trobada d’alumnes per debatre sobre l’amenaça nuclear

El dijous 1 de juny, una delegació d’una trentena d’alumnes de cinc centres escolars de Catalunya es trobaran a Barcelona per debatre sobre com posar fi a l’amenaça de les armes nuclears. Hi assistiran en representació dels més de 300 alumnes que durant aquest curs han participat en el projecte ‘Per la vida i pel planeta, diguem NO a les armes nuclears‘.

En la primera part de la trobada, coneixeran la Sra. Noriko Sakashita, una hibakusha, supervivent d’Hiroshima, que els explicarà la seva experiència com a víctima d’una bomba atòmica, i contestarà les seves preguntes. Serà a través d’una connexió en directe amb el Japó.

En acabat, i per grups, els nois i noies compartiran les idees i les conclusions a què han arribat durant el curs arran de la recerca que han fet en el marc del projecte. També explicaran quines activitats o materials han preparat per sensibilitzar el seu entorn -el centre escolar, el barri o el municipi- sobre la necessitat d’avançar cap a un món sense armes nuclears. Finalment, pactaran propostes adreçades a les administracions perquè actuïn en favor de l’abolició nuclear.

Al final de la jornada, es posaran totes les propostes en comú, es recolliran i des de FundiPau es faran arribar a l’administració.

Les escoles que han participat en el projecte són:

Institut Alexandre Galí – Roquetes (Sant Pere de Ribes)
Institut escola Jesuïtes Casp – Barcelona
Institut escola Lloret – Lloret de Mar
Institut escola Joan Pelegrí – Barcelona
Institut Picasso – Barcelona

 

Aquest projecte compta amb el suport de:

Ajuda'ns a fer-ne més difusió