16/06/2016

Antoni Soler, nou president de FundiPau

Agafa el relleu a Xavier Masllorens

“Assumeixo el càrrec, conscient d’heretar una obra ingent, feta gràcies a l’esforç i al treball de molts i amb la il·lusió d’atansar-nos una mica més cap aquest horitzó on la guerra no serà més que un mal record del passat, que ens avergonyirà. Mentrestant, cada mort evitada, cada vida dignificada ja justifica la nostra feina.”

Amb aquestes paraules, Antoni Soler Ricart assumeix aquesta setmana la presidència del patronat de FundiPau. Aquest i altres canvis en l’òrgan de govern de l’entitat es van aprovar en la reunió del dilluns 13 de juny de 2016.

Soler substitueix Xavier Masllorens que es manté com a vocal al patronat: “He tingut el privilegi de liderar aquest projecte durant cinc anys amb un equip tècnic, voluntariat i patronat molt capaç i motivat per seguir fent de FundiPau una entitat referent. Ara seguiré participant des d’un altra posició, amb la mateixa il·lusió.”

Així doncs, Antoni Soler i Ricart assumeix el càrrec de president, Carme Suñé es manté com a vicepresidenta, Montserrat Arbós és la nova secretària en substitució de Francesc Gusi, que deixa el patronat després de més de vint anys de ser-ne membre, i Francesc Vilurbina ocupa el càrrec de tresorer. A més a més, s’incorporen com a nous vocals, la politòloga i promotora cultural Judit Carrera i el professor i educador per la pau Albert Marzà, que juntament amb Maria Carme Bernat, Albert Caramés, Teresa Dalmau, Enric Masllorens, Xavier Masllorens i Rafael Vilasanjuan completen la composició del patronat.

Antoni Soler Ricart

Nascut a Barcelona l’any 1951, és llicenciat en Ciències Químiques per la Universitat de Barcelona i s’ha dedicat professionalment a l’ensenyament. Des dels anys 70 ha militat en grups pacifistes i noviolents: Grup d’Amics de l’Arca, Marxa de la Llibertat, Casal de la Pau, Col·lectiu d’Acció No-Violenta, Objecció de consciència, etc. L’any 1983, participa en el naixement de la Fundació per la Pau —avui FundiPau. Diplomat en Cultura de Pau per l’Escola de Cultura de Pau de la Universitat Autònoma de Barcelona, ha participat en nombroses conferències i cursos sobre pau, conflictes, educació per la pau, etc. i ha publicat diversos articles i treballs. És coautor de “Educació per la pau. Geografia dels conflictes” (crèdit per a l’ESO, Editorial Claret) i autor de “Això és Cultura de pau” (Editorial Mediterrània).

Actual patronat de FundiPau

President: Antoni Soler; vicepresidenta: Carme Suñé; secretària: Montserrat Arbós; tresorer: Francesc Vilurbina, vocals: Maria Carme Bernat, Albert Caramés, Judit Carrera, Teresa Dalmau, Enric Masllorens, Xavier Masllorens, Albert Marzà i Rafael Vilasanjuan.

El director de FundiPau és Jordi Armadans

Ajuda'ns a fer-ne més difusió