20/10/2021

Carme Suñé, nova presidenta de FundiPau

Información en castellano

Aquest mes, la fins ara vicepresidenta de FundiPau, Carme Suñé, ha assumit la presidència del patronat de l’entitat. Aquest canvi es va aprovar en la reunió del màxim òrgan de govern de FundiPau, el dilluns 4 d’octubre del 2021.

Carme Suñé: Començo aquesta nova etapa a FundiPau, ara com a presidenta de l’entitat, com una continuació del camí que vaig iniciar l’any 2010 amb la meva entrada al patronat. El meu compromís amb la pau, els drets humans, la noviolència i la justícia global s’ha anat enfortint durant aquests anys i la presidència segella aquest compromís. Agafo el relleu de l’Antoni Soler amb respecte i amb la voluntat que FundiPau segueixi sent un referent de pau a casa nostra. Sé que per aquesta tasca compto amb  el compromís del patronat, la feina inestimable de l’equip tècnic i l’energia dels milers de persones que conformen l’entitat.

Suñé substitueix Antoni Soler, president des del 2016 i que es manté com a vocal del patronat: Presidir una entitat com la nostra és un privilegi i un honor. En aquests cinc anys han passat moltes coses, tant en l’àmbit internacional com en el més proper. Algunes terribles i algunes esperançadores. En cada cas hem mirat de respondre aportant els criteris de la Cultura de la Pau: veritat, justícia i respecte. I així ha de seguir. A mi em toca ara un paper més de rereguarda, de suport i de reflexió, i a això tinc la intenció de dedicar-me. Continuo doncs amb totes les ganes i la il·lusió a la Fundació i en el treball per la pau, però ara des d’una altra posició.

Carme Suñé

Nascuda a Les Borges Blanques l’any 1961, és llicenciada en Filologia anglesa per la Universitat de Barcelona i s’ha dedicat professionalment a l’ensenyament. Activista per la pau, ha fet diverses estades a Palestina, on ha estat en contacte amb grups com la Coalició de Dones per la Pau, que aplega organitzacions de dones israelianes i palestines i amb el Comitè Israelià contra la Demolicio de Cases. És la representant de FundiPau a l’Eix de Pau de la Fede.cat i és membre de la Campanya Internacional per a l’Abolició de les Armes Nuclears (ICAN) i de Tadamon, plataforma de solidaritat amb el poble sirià i altres pobles de la regió.

L’actual patronat de FundiPau està format per Carme Suñé, Montserrat Arbós, Maria Carme Bernat, Joana Galindo, Andreu Gusi, Miquel Insausti, Oriol Jiménez, Francesc Xavier Martí, Enric Masllorens, Gemma Pinyol-Jiménez, Antoni Soler i Toni Viader.

Ajuda'ns a fer-ne més difusió