26/04/2015

Centenars de persones reclamen la prohibició de les armes nuclears

En l’acte central de la 20a Fira per la Terra, el diumenge 26 d’abril, centenars de persones han reclamat als governs que avancin cap a la prohibició de les armes nuclears. Aquesta reivindicació, convocada conjuntament per l’organizació de la Fira i per FundiPau s’ha produit just el dia abans que comenci a Nova York la conferència del Tractat de No Proliferació (27 d’abril – 22 de maig) que, fins ara, s’ha demostrat inoperant en el seu objectiu d’avançar cap al desarmament nuclear.

És hora d’abolir les armes nuclears

Aquest any, a més, recordem el 70è aniversari de les bombes atòmiques llançades a Hiroshima i Nagasaki. Entre les dues ciutats hi van morir més de 200.000 persones a l’acte i centenars de milers més van quedar ferides i mutilades. Els seus efectes encara perduren. I malgrat la perillositat i els efectes devastadors d’aquest armament, avui, encara hi ha 16.000 caps nuclears al planeta, i són molt més potents que els de fa 70 anys.  
 
El 1968 es va signar el Tractat de No Proliferació Nuclear (TNP) que comprometia els estats que no disposaven d’armes nuclears a no desenvolupar-ne, i els estats que les tenien a desarmar-se progressivament. 47 anys després però, el TNP no ha assolit els seus objectius.

Per això, la Campanya Internacional per a l’Abolició de les Armes Nuclears, de la qual FundiPau forma part, ha organitzat actes reivindicatius i de pressió arreu del món, amb l’objectiu de fer arribar als governs la veu de la societat civil que reclama acabar amb aquesta amenaça planetària.

Fundipau.org/nuclears

Ican.org

Conferència TNP 2015

Fira per la Terra

FundiPau hem participat activament a la 20a edició de la Fira per la Terra:

Dissabte 25 d’abril, a les 17.00 h: Xerrada ‘Per un món lliure d’armes nuclears’
A càrrec de Francesc Gusi, químic; Carme Portas, activista i Francesc Roset, biòleg. Membres de FundiPau. A l’INS VERDAGUER (Parc de la ciutadella s/n).

Diumenge 26 d’abril, a les 12.00 h: ABOLIM LES ARMES NUCLEARS, acte central i popular de la Fira per la Terra amb FundiPau (Passeig Lluís Companys, Barcelona).

Dissabte 25 i diumenge 26 d’abril, de 10.00 h a 21.00 h: estand de FundiPau a la Fira per la Terra amb informació sobre la Campanya Internacional per a l’Abolició de les Armes Nuclears i propostes de suport i acció (Parc de la Ciutadella, Barcelona).

Ajuda'ns a fer-ne més difusió