21/05/2015

El partits polítics a Barcelona, aposten per la pau?

De cara a les eleccions municipals de diumenge que ve, FundiPau vam enviar als partits polítics el document ‘25 propostes per promoure la pau des dels ajuntaments‘.

D’una banda, hem parlat amb els responsables de política municipal de cada partit. En molts casos, han incorporat en els seus programes marc compromisos genèrics, en d’altres, alguns de més concrets sobre els temes de pau. Però atès que en les eleccions municipals el que compta és el programa de cada municipi, és difícil fer un balanç global a nivell de Catalunya o de l’Estat.

Per això, també ens vam adreçar, a través de membres i amigues i amics de FundiPau, a les diverses candidatures que es presentaven en moltes ciutats i pobles. Moltes d’elles ens han fet arribar la seva adhesió, parcial o total, a les nostres propostes. A Lloret de Mar, per exemple, conjuntament amb la Plataforma per la Pau Lloret, vam organitzar un debat públic amb totes les candidatures. (Si ets membre d’una candidatura o has fet arribar les propostes al teu municipi i has fet un seguiment dels programes que les han inclòs, ens pots enviar la informació a municipisxpau@fundipau.org. Gràcies!)

A fi de visualitzar els compromisos per la promoció de la pau, hem demanat a les 7 candidatures principals que es presenten a l’Ajuntament de Barcelona quines, d’aquestes 25 propostes, es comprometen a impulsar des del Consistori.

Aquí teniu les respostes.

Document en pdf

Els partits que es presenten a l’Ajuntament de Barcelona, s’han compromès a impulsar les propostes de FundiPau des del consistori?

respostes1

respostes2

respostes3

respostes4

 

Ajuda'ns a fer-ne més difusió