17/02/2021

Mèxic: ‘Violència, desaparicions i defensa dels drets humans’

Cicle ‘Defensores dels Drets Humans’

Información en castellano

Ajornada fins dijous, 25 de febrer de 2021 a les 18 h.

Per dificultats tècniques en la connectivitat amb la Janahuy ens hem vist obligats a replanificar la sessió inicialment prevista pel dimecres 24 de febrer fins el dijous 25 de febrer. Gràcies per la vostra comprensió. 

Janahuy Paredes, membre del Comité de Familiares de Personas Detenidas Desaparecidas en México – COFFADEM – Alzando Voces, conversarà amb la periodista i sociòloga Beatriz Patraca.

Acte en línia. Enllaç.  

Amb aquesta segona edició del cicle Defensores dels Drets Humans, volem donar veu a activistes que denuncien les vulneracions de drets  que es pateixen als seus països i que, amb la seva tasca, defensen drets i llibertats fonamentals.

El dimecres 24 de febrer de 2021 comptarem amb Janahuy Paredes, membre del Comité de Familiares Detenidas Desaparecidas en México – COFFADEM – Alzando Voces.

Aquesta organització treballa des de fa més de deu anys per defensar els drets humans i denunciar la desaparició d’activistes i la violència exercida per part de l’Estat mexicà. A l’Estat de Michoacán, des que es va posar en marxa l’Operatiu Conjunt Michoacán, s’han incrementat les violacions de drets humans per part dels cossos militars i de seguretat pública amb execucions extrajudicials, tortura, detencions arbitràries, registres il·legals, desplaçaments forçosos i la desaparició de persones. L’objectiu és garantir el saqueig dels recursos naturals de l’Estat, i poder aprovar megaprojectes d’empreses transnacionals impulsats per empresaris estrangers.

El mes de març parlarem de la situació de Turquía.

Aquest projecte compta amb el suport de la Dirección General de Naciones Unidas y Derechos Humanos del Ministerio de Asuntos Exteriores y de Cooperación.

Ajuda'ns a fer-ne més difusió