18/02/2021

2n Cicle “Defensores dels Drets Humans”

Información en castellano

La pandèmia de la covid ha marcat les agendes nacionals i internacionals del darrer any i han centrat gran part de l’atenció informativa. Però la urgència i la gravetat de la situació no ens ha de fer oblidar ni deixar de denunciar l’increment preocupant de la vulneració dels drets humans que estem veient els darrers anys: retallades en drets i llibertats, conflictes enquistats, dictadures, repressió, racisme, etc. Alhora cal visibilitzar i donar suport a aquelles persones i col·lectius que denuncien aquestes situacions i treballen per canviar-les.

Després de la bona acollida de la primera edició del Cicle ‘Defensores dels Drets Humans’ organitzat el 2020 amb defensores de Colòmbia, Síria i Afganistan, volem seguir posant l’accent en el testimoni directe d’aquelles dones implicades en la creació de nous espais de llibertat, justícia i dignitat. El cicle ens permet conèixer de primera mà, activistes que denuncien les vulneracions de drets humans que es pateixen als seus països i que, amb la seva tasca, defensen drets i llibertats fonamentals.

En aquest segon cicle coneixerem la situació i les iniciatives de la societat civil organitzada a Mèxic i Turquia a través de la conversa amb dues defensores i activistes dels drets humans d’aquests dos països.

Mèxic: ‘Violència, desaparicions i defensa dels drets humans’
24 de febrer de 2021. 18 h. En línia. Conversa de Janahuy Paredes, membre del Comité de Familiares Detenidas Desaparecidas en México – COFFADEM, amb la periodista i sociòloga Beatriz Patraca.  

Turquia: ‘Crisi de drets humans?’
22 Març de 2021. 18 h. En línia. Conversa de l’activista turca Zelal Pelin Doḡal amb el periodista establert a Istanbul, Andrés Mourenza.

Aquest projecte compta amb el suport de la Dirección General de Naciones Unidas y Derechos Humanos del Ministerio de Asuntos Exteriores y de Cooperación.

Ajuda'ns a fer-ne més difusió