30/01/2020

Defensores dels Drets Humans – Colòmbia

Cicle Defensores dels Drets Humans / Ciclo Defensoras de los Derechos Humanos

Información en castellano

El dimecres 29 de gener, en el marc del cicle ‘Defensores dels Drets Humans’, vam poder conversar amb Milena Florez, vicepresidenta del moviment Ríos Vivos de Colòmbia, i Isabel Galí, periodista d’Internacional de TV3. L’acte el va presentar Joana Galindo, membre del patronat de FundiPau.

Durant la vetllada vam poder conèixer de primera mà la lluita i les dificultats de les persones, principalment camperoles i pescadores, afectades pel conflicte colombià i per megaprojectes hidroelèctrics i miners. Un dels casos més emblemàtics és Hidroituango, un projecte que compta amb finançament del BBVA i Mapfre, entre d’altres, i que afecta dotze municipis i que ha generat amenaces, violència, assassinats i desplaçaments, a més de danys ambientals i militarització de la zona.

Aquesta sessió va ser la primera de les tres que formen part del cicle ‘Defensores dels Drets Humans” organitzat per FundiPau. Les dues següents seran sobre Síria i Argèlia i es faran durant els mesos de febrer i març. En breu us informarem de les dates.

Entrevista a Milena Florez de Ríos Vivos

Recull de fotos de l’acte del dia 29 de gener de 2020.

 

Aquest projecte compta amb el suport de la Dirección General de Naciones Unidas y Derechos Humanos del Ministerio de Asuntos Exteriores y de Cooperación.

 

Ajuda'ns a fer-ne més difusió