26/02/2021

Mèxic: ‘Violència, desaparicions i defensa dels drets humans’

Cicle ‘Defensores dels Drets Humans’


Información en castellano

El dijous, 25 de febrer del 2021 va tenir lloc la primera sessió de la segona edició del cicle Defensores dels Drets Humans, que es va dedicar a Mèxic.

Janahuy Paredes, activista i defensora dels drets humans, membre del Comité de Familiares de Personas Detenidas Desaparecidas en México – COFADDEM – Alzando Voces, va conversar amb la periodista i antropòloga Beatriz Patraca.

Aquí teniu la conversa:

Durant la sessió es va abordar l’alarmant situació de desaparicions forçoses  d’activistes a Michoacán, com la del pare de la Janahuy, i de les dificultats de les famílies per aconseguir la més mínimia informació sobre on són. Les ponents també van parlar de les diverses causes i actors que s’amaguen darrere les vulneracions de drets i de les desaparicions, de la tasca que estan duent a terme les organitzacions de la societat civil, i del suport que se’ls pot donar des d’Europa. 

Aquesta sessió va ser la primera de les dues que formen part de la segona edició del cicle ‘Defensores dels Drets Humans” organitzat per FundiPau. La següent se centrarà en Turquia i es farà durant el mes de març. En breu us informarem de la data.

Aquest projecte compta amb el suport de la Dirección General de Naciones Unidas y Derechos Humanos del Ministerio de Asuntos Exteriores y de Cooperación.

Ajuda'ns a fer-ne més difusió