27/02/2020

Defensores dels Drets Humans – Síria

Cicle Defensores dels Drets Humans / Ciclo Defensoras de los Derechos Humanos

Información en castellano

El dimecres, 26 de febrer, en el marc del cicle ‘Defensores dels Drets Humans’, vam conversar amb Nour Salameh, activista siriana,  investigadora, traductora, i professora del Màster en Estudis Àrabs Contemporanis de la UAB, i Lurdes Vidal, analista i cap de l’Àrea del Món Àrab i Mediterrani de l’IEMed.

La presentació va anar a càrrec de la vicepresidenta de FundiPau, Carme Suñé.

Durant la sessió, les dues ponents van explicar la situació en què es troba Síria després de 9 anys de conflicte, els orígens de la guerra, la greu vulneració de drets que pateix la població civil i el paper de la comunitat internacional.

Nour Salameh va afirmar que les persones defensores dels drets humans a Síria són les mateixes sirianes i sirians, dins i fora del país, i ho són per necessitat, davant la situació d’indefensió en què es troben. Les dues ponents van posar de manifest que el que passa a Síria és el resultat i el reflex de la impunitat davant les vulneracions de Drets Humans en un context on fins i tot l’ajut humanitari s’ha convertit en una negociació i no en un dret fonamental. Lurdes Vidal va alertar que el Dret Internacional Humanitari vulnerat a Síria és un precedent molt negatiu no només per a Síria, també per a la resta del món.

Aquesta sessió va ser la segona de les tres que formen part del cicle ‘Defensores dels Drets Humans” organitzat per FundiPau. La següent està per determinar i es farà durant el mes de març. En breu us informarem de la data.

Entrevista a Nour Salameh

Recull de fotos de l’acte del dia 26 de febrer de 2020.

Aquest projecte compta amb el suport de la Dirección General de Naciones Unidas y Derechos Humanos del Ministerio de Asuntos Exteriores y de Cooperación.

 

Ajuda'ns a fer-ne més difusió