Inici || Castellano | English
facebook twitter youtube issuu picasa rss

Mapa DENIP

Cada any, el 30 de gener, des de FundiPau promovem el Dia Escolar de la Noviolència i la Pau (DENIP), una jornada que vol fomentar el llegat del Mahatma Gandhi, el dia que es recorda la seva mort. Proposem  diverses activitats i la creació d’un mapa entre tots els centres educatius que celebreu la jornada, que reculli les activitats que s’han fet. Els centres podeu posar-hi un senyal amb el títol de l’activitat i enllaçar-hi les fotos, els vídeos, els articles, etc. que tingueu penjats a la plana web del centre.

Mapa DENIP 2022

El mapa permet:

  • Veure, d’un cop d’ull, la quantitat d’activitats que es fan a casa nostra pel DENIP.
  • Crear un arxiu històric per saber què han fet altres centres i agafar idees de cara posteriors edicions.

Proposta d’activitats 2022

El 30 de gener es commemora el Dia Escolar de la No-violència i la Pau en record de l’aniversari de la mort de Gandhi. Enguany la data cau en diumenge i molts centres escolars organitzaran actes els dies previs o posteriors per difondre els valors de la cultura de pau.

Com cada any, hem preparat una proposta didàctica i l’edició del 2022 l’hem centrada en les xarxes socials. Proposem reflexionar sobre com poden ser una eina útil, eficaç, positiva i enriquidora quan se’n fa un bon ús, alhora que volem alertar dels riscos i els perjudicis de fer-ne un ús inadequat. A partir del projecte Pacifiquem les xarxes socials us proposem dedicar la jornada a promoure una participació en l’entorn digital més respectuosa, creativa i positiva, lluny de la bronca, les burles, el menyspreu i els discursos d’odi que, massa sovint, es produeixen a les xarxes socials.

Proposta: No siguis trol! Pacifiquem les Xarxes Socials – Proposta DENIP 2022

El DENIP

El Dia Escolar de la Noviolència i la Pau se celebra cada 30 de gener, en commemoració de l’aniversari de la mort del Mahatma Gandhi. El va impulsar el 1964 l’educador, poeta i pacifista mallorquí Llorenç Vidal. Durant aquesta jornada, escoles, instituts i centres educatius d’arreu del món organitzen diferents activitats per difondre els valors de la noviolència i la pau. Plana web del DENIP.