DENIP 2016

Us proposem de tractar a l’aula el tema dels refugiats. D’on i per què fugen els milers de persones que en els darrers mesos arriben a les fronteres d’Europa? Com els acollim? Com és la vida a l’exili? Us proposem diverses activitats orientades principalment al tercer cicle de primària, a secundària i a batxillerat.

Proposta didàctica
Mapa
Fugint de la guerra

El motiu de proposar-vos el tema dels refugiats és que sovint els més joves es queden només amb les impactants imatges de la televisió on un gran nombre de persones intenten arribar a Europa a qualsevol preu, arriscant la seva vida i la dels seus fills. De vegades, aquestes persones són vistes com una amenaça al nostre estat del benestar i fins i tot hi ha grups xenòfobs que es mostren amenaçadors amb elles. Per això us proposem un seguit de materials que poden contribuir a entendre millor els motius i l’experiència d’aquells que han deixat casa seva sense saber amb què es trobaran pel camí i en el lloc de destí.

Activitats del Dia Escolar de la Noviolència i la Pau

El mapa permet veure, d’un cop d’ull, la quantitat d’activitats que es fan a casa nostra pel DENIP. Crear un arxiu històric per saber què han fet altres centres i agafar idees de cara posteriors edicions.

Aquests recursos estan disponibles de forma gratuïta. Vols col·laborar per fer-los possible?