14/06/2017

El tractat que ha de prohibir les armes nuclears, més a prop

Fins el 7 de juliol es negocia a les NNUU

Del dijous 15 de juny al divendres 7 de juliol de 2017 té lloc a Nova York la segona i darrera sessió de la conferència de les Nacions Unides per negociar la prohibició de les armes nuclears. Després de la primera sessió, celebrada del 27 al 31 de març de 2017, 132 països es van mostrar favorables a l’aprovació d’un Tractat de prohibició tot i que els països nuclears i la majoria de membre de l’OTAN no van participar en la conferència.

El debat parteix de l’Esborrany del Tractat de Prohibició de les Armes Nuclears fet públic el mes de maig per la presidenta de la conferència, Elayne White. La Campanya Internacional per a l’Abolició de les Armes Nuclears (ICAN) de la qual FundiPau som membres, valora el text com un bon punt de partida per aconseguir l’objectiu desitjat: prohibir les úniques armes de destrucció massiva que encara no ho estan.

Persones i col·lectius de la societat civil d’arreu del món s’han sumat a la campanya per reclamar que els governs posin fi al perill que suposen les armes nuclears per a la seguretat humana mundial. A Catalunya i a l’Estat espanyol:

Beatrice Fihn, la directora d’ICAN està convençuda que  “Les armes nuclears són èticament inacceptables al segle 21. Pensades per matar civils de forma indiscriminada, aquesta tecnologia dels anys 40 cada dia  posa incomptables vides en risc. La seva existència continuada mina la credibilitat moral de tots els països que confien en elles. Un tractat per prohibir-les, com a primer pas cap a la seva eliminació, tindria un impacte real i durador.”

Per a seguir les negociacions del tractat a les NNUU

Més informació a fundipau.org/nuclears  i ICAN

Ajuda'ns a fer-ne més difusió