06/10/2017

La Campanya Internacional per a l’Abolició de les Armes Nuclears, Premi Nobel de la Pau 2017

El Comitè Noruec del Nobel reconeix la tasca de sensibilització de la campanya sobre les terribles conseqüències humanitàries de qualsevol us d’armes nuclears i pels seus esforços per assolir un tractat de prohibició.

Nota en castellano

Nota de premsa d’ICAN en anglès

Nota de premsa del comitè Nobel 2017 en anglès

En els darrers deu anys, la Campanya Internacional per a l’Abolició de les Armes Nuclears (ICAN), de la qual FundiPau som membres, ha alertat sobre els greus perills que suposen les armes nuclears i ha fet campanya per a la seva prohibició global. Aquesta campanya ha culminat amb l’aprovació, el passat 7 de juliol, del Tractat de Prohibició de les Armes Nuclears per part de les Nacions Unides. El 20 de setembre es va obrir el text a la signatura i ratificació dels estats.

“Malgrat que el Tractat és una victòria molt significativa, encara queda un llarg camí per recórrer per atènyer el desarmament total, encara no hem acabat la feina. No l’haurem acabat fins que les armes nuclears hagin desaparegut del tot” ha dit avui Beatrice Fihn, la directora executiva de la campanya.

“Ens hem de felicitar pel reconeixement rebut per ICAN. Han estat més de deu anys de feina intensos que han culminat amb el Tractat de prohibició. Ara hem d’aconseguir que els estats nuclears i els membres de l’OTAN, com l’Estat Espanyol, el signin i el ratifiquin per posar fi a l’amenaça real que representen les 15.000 armes nuclears que hi ha actualment al món” afirma Jordi Armadans, director de FundiPau.

Amb seu al World Council of Churches a Ginebra, ICAN treballa amb 468 organitzacions no governamentals en 101 països que inclouen entitats de drets humans, desenvolupament, medi ambient i pau.

Més informació sobre la campanya: fundipau.org/nuclears

Algunes accions impulsades per FundiPau en el marc d’ICAN:

Resolució del Parlament de Catalunya a favor de la prohibició de les armes nuclears

El Congrés aprova PNDL a favor de la prohibició de les armes nuclears

Ciberacció: Només calen 10 segons per prohir les armes nuclears

Manifest de científics per l’Abolició de les Armes Nuclears

Ciberacció: Hiroshima i Nagasaki – Mai més

Jornada sobre armes nuclears amb el Govern espanyol i ICAN

Ajuda'ns a fer-ne més difusió