20/04/2017

Només calen 10 segons per prohibir les armes nuclears – Signa!

FundiPau llança una ciberacció per reclamar al Govern espanyol que s’impliqui en la prohibició de les armes nuclears

Del 15 de juny al 7 de juliol de 2017 se celebrarà a Nova York la segona i darrera conferència del procés obert a les Nacions Unides per negociar un tractat que prohibeixi les armes nuclears, les úniques armes de destrucció massiva que encara no estan prohibides.

Malgrat que més de 130 països van participar activament en la primera conferència del passat mes de març, els països amb armes nuclears i la majoria de membres de l’OTAN van boicotejar la conferència, entre ells el Govern espanyol.

En el marc de les accions de la Campanya Internacional per a l’Abolició de les Armes Nuclears (ICAN), FundiPau llança una ciberacció que busca la complicitat del major nombre possible de persones per demanar al govern espanyol que participi activament en la propera reunió i que aposti per la prohibició de les armes nuclears.

Mira i difon el vídeo / Signa per l’abolició de les armes nuclears (en català)

Mira y difunde el vídeo / Firma por la abolición de las armas nucleares (en castellano)

“Per primera vegada, malgrat la resistència de les potències nuclears i de l’OTAN, una gran majoria d’estats, seguint l’impuls i la iniciativa de la societat civil, han engegat un procés diplomàtic per a la prohibició de les armes nuclears. Si de veritat volem un món més segur, seria una gravíssima irresponsabilitat desaprofitar aquesta oportunitat històrica” assegura Jordi Armadans, director de FundiPau.

“Qualsevol de les 15.000 armes nuclears que encara hi ha actives avui, és més potent que les d’Hiroshima i Nagasaki. L’explosió d’una sola d’aquestes bombes mataria centenars de milers de persones en pocs minuts i milers més moririen pels efectes de la radiació sense que cap servei mèdic o agència humanitària hi poguessin fer res. No ens podem permetre córrer aquest risc. Cal aconseguir la prohibició d’aquestes armes i ara en tenim una bona oportunitat. Per això demanem al Govern espanyol que s’hi sumi” conclou Antoni Soler, president de FundiPau.

Ajuda'ns a fer-ne més difusió