29/01/2008

La Fundació per la Pau demana als partits polítics que destinin l’1% de la despesa militar a programes de pau

Eleccions Generals 2008

Aquesta proposta forma part del document “Per una acció política a favor de la Pau” que la Fundació ha enviat als partits polítics de cara a les eleccions del mes de març

Quan falta un mes i mig pels comicis del 9 de març, la Fundació per la Pau ha lliurat el document Per una acció política a favor de la pau als partits polítics amb representació parlamentària al Congrés. Aquest document inclou un seguit de propostes perquè es facin passos decisius en el camí cap a guanyar la pau i la Fundació demana a les diferents formacions que les tinguin en compte a l’hora d’elaborar els seus programes electorals.

D’altra banda, la Fundació per la Pau també ha enviat als partits el document Deu compromisos mínims per a una política a favor de la pau. En aquest cas, s’ha demanat a les diferents formacions polítiques que especifiquin quin d’aquests punts assumeixen i es comprometen a duu a terme. Des de la Fundació per la Pau s’ha previst elaborar un informe que reculli les respostes de les diferents formacions.

Tot i que la construcció de la pau és una tasca que pertoca a tota la societat i que s’ha de treballar des de tots els àmbits ciutadans, des de l’àmbit polític i de govern es pot contribuir en gran mesura a la seva consecució.

Alfons Banda, president de la Fundació per la Pau: “Estem convençuts que les institucions de representació dels ciutadans i ciutadanes han d’assumir un paper actiu en el foment d’una cultura de pau, promovent la resolució pacífica dels conflictes, desenvolupant unes polítiques coherents amb la pau, desmilitaritzant i desarmant el país i donant suport a totes aquelles iniciatives globals per la pau”.

Jordi Armadans, director de la Fundació per la Pau: “Lluny d’insistir en la caduca recepta del militarisme i les respostes militars purament reactives, encarar correctament els reptes del futur reclama unes polítiques innovadores i atrevides. Els governs han de situar-se en aquesta onada enlloc de dificultar-la. Cal que posin tot el seu esforç a fer possible la pau i no pas a consolidar la maquinària de guerra”.

Descarregueu-vos els Deu compromisos mínims per a una política a favor de la Pau (pdf, 45Kb)

Descarregueu-vos el document Per una acció política a favor de la pau

Contacte per a mitjans de comunicació:
Fundació per la Pau
Lourdes Vergés, tel. 93 302 51 29
lverges@fundacioperlapau.org

www.fundacioperlapau.org

Ajuda'ns a fer-ne més difusió