06/03/2013

Les armes nuclears, al punt de mira

La societat civil i els governs debaten a Oslo sobre l’impacte humanitari d’aquestes armes

Del 2 al 5 de març les ONG i els representants governamentals de 127 països s’han reunit a la capital de Noruega per debatre sobre l’impacte i el futur de les armes nuclears. La ICAN (Campanya Internacional per a l’Abolició de les Armes Nuclears) de la qual FundiPau és membre, busca aconseguir el màxim suport de la societat civil per prohibir la bomba atòmica.

Fòrum de la societat civil

Els dies 2 i 3 de març, més de 400 persones van participar a Oslo en la reunió organitzada per la ICAN, prèvia a la Conferència internacional sobre l’impacte de les armes nuclears. La trobada va concloure amb la ferma voluntat dels assistents de mobilitzar el màxim nombre possible de persones per l’eradicació de les armes nuclears. 

Article de Desmond Tutu a The Guardian en favor de l’abolició de les armes nuclears. 

Video de la campanya

Web de la ICAN

 

Conferència sobre l’impacte humanitari de les armes nuclears

Els dies 4 i 5 de març, representants de 127 governs es van reunir també a Oslo amb representats de la societat civil per debatre sobre l’impacte humanitari de les armes nuclears. La trobada va servir per renovar el diàleg entre governs i les ONG sobre la necessitat d’eliminar les armes nuclears.

Durant les sessions de treball, diversos experts internacionals van posar de manifest que les conseqüències humanitàries, sanitàries i ecològiques de la detonació d’un sol cap nuclear serien devastadores per a la humanitat. 

Resum de la conferència

Ajuda'ns a fer-ne més difusió