21/02/2013

Fòrum Social pel procés de pau al País Basc

Tindrà lloc els dies 14 i 15 de març a Pamplona i Bilbao

El Fòrum Social per impulsar el procés de pau al País Basc és una iniciativa de Bake Bidea i Lokarri i compta amb el suport d’entitats d’arreu del món, entre les quals FundiPau i Conciliation Resources. La trobada abordarà el desarmament, la reintegració, els drets humans i com afrontar el passat. 

FundiPau participarà activament al Fòrum. Us en mantindrem informats. 

 

Fòrum Social per impulsar el procés de pau (document dels organitzadors) 

Se celebrarà el 14 i 15 de març a Pamplona i Bilbao 

El Fòrum Social és una iniciativa conjunta d’organitzacions diverses i plurals, en col·laboració amb entitats internacionals que vol fomentar la participació de la societat en l’impuls del procés de pau. 

Més d’un any després del final de la violència d’ETA i la legalització de Sortu, encara hi ha temes en els quals no s’avança o en què els avanços són massa febles: la definició d’una agenda de desarmament i de reintegració de les persones empresonades i fugides; la garantia de tots els drets humans i llibertats democràtiques; i com afrontar el passat i posar les bases per la convivència. 

En aquestes circumstàncies calen persones i entitats disposades a comprometre’s i a donar passes valentes per impulsar el procés de pau. Per això diversos grups s’han unit per col·laborar i posar en marxa el Fòrum Social per impulsar el procés de pau.

Entitats col·laboradores

El Fòrum està organitzat per Bake Bidea, plataforma social de Iparralde per a impulsar el procés de pau, i Lokarri, la xarxa ciutadana per l’acord i la consulta. 

A més, el Fòrum el promouen, com a impulsores, membres d’organitzacions polítiques juvenils, la xarxa de dones Ahotsak, la Fundación Etikarte i la Càtedra Unesco de Ciutadania, Convivència i Pluralisme. 

També compta amb el suport d’organitzacions com FundiPau (Fundació per la Pau), Conciliation Resources, Berghof Foundation i el Grupo Internacional de Contacto (País Basc).

Objectius del Fòrum

Les entitats i xarxes organitzadores del Fòrum comparteixen l’objectiu d’oferir un espai per a la participació ciutadana i per impulsar el procés de pau. 

Davant les dificultats i reptes que presenta el procés calen noves idees. La participació de la societat juntament amb l’experiència dels experts internacionals permetrà trobar les solucions que ajudin a consolidar el procés de pau. 

El Fòrum es farà el 14 i 15 de març a Pamplona-Iruña i a Bilbao

Dijous, 14 de març: de 5 a 8 de la tarda al Baluarte de Pamaplona-Iruña

Divendres, 15 de març: de 5 a 8 de la tarda al Teatro Campos de Bilbao

Ajuda'ns a fer-ne més difusió