10/07/2017

Lliurada la Menció d’Honor Frederic Roda a l’Alfons Banda

El dijous 6 de juliol, coincidint amb la inauguració del curs de la Universitat Internacional de la Pau a Sant Cugat del Vallès, es va fer el lliurament de la Menció d’Honor Frederic Roda a Alfons Banda i Tarradellas, fundador i president de la Fundació per la Pau (avui FundiPau) entre el 1983 i el 2011.

Hi van assistir la família de l’Alfons i una delegació de FundiPau encapçalada pel seu president, Antoni Soler i la vicepresidenta, Carme Suñé.

La Menció d’honor Frederic Roda s’ha creat en el marc del Memorial Joan XXIII per la pau, atorgat per la Universitat Internacional per la Pau (Unipau) i l’Institut Seix de Polemologia. El guardó vol destacar “persones que ja no hi són, però que creiem que mereixen ser recordades”, en paraules d’Arcadi Oliveres, president d’Unipau.

La primera Menció s’ha atorgat a Alfons Banda i Tarradellas, de qui, a més de la seva tasca com a fundador i president de la Fundació per la Pau el jurat en destaca que “va fer palesa la seva capacitat com a educador, divulgador i activista per la pau.

Ajuda'ns a fer-ne més difusió