17/08/2017

Sempre per la pau i la convivència

Reflexió de FundiPau davant l’atemptat a Barcelona

La crueltat que cada dia veiem a tants llocs del món, especialment a l’Orient Mitjà, avui ens ha tocat de prop.

Encara amb informacions parcials, però profundament commoguts i entristits, ens sentim molt a prop de les víctimes de l’atemptat de Barcelona i de les seves famílies. Ens unim al seu dolor i al de tota la ciutadania.

Aquest és el resultat de l’odi, llargament covat. La ràbia i la impotència, que fets com aquest ens desperten, no ens han de fer caure en el parany d’alimentar el cercle de l’odi amb més odi. Això només pot portar més mort i dolor.

Ens reafirmem en la nostra convicció que la violència, lluny de resoldre res, ho empitjora tot. Cada acte de violència és la llavor de noves violències futures.

Com a societat rebutgem actes inhumans com aquests i hem de fer el possible per evitar que es repeteixin. Així ho demanem al nostres cossos de seguretat. Però la seva feina esdevé impossible i sempre insuficient si simultàniament no apaguem els focs que els causen, o, encara pitjor, si amb interessos i abusos els encenem i els alimentem amb el lucre pornogràfic del negoci de les armes. La violència, igual que la pau, no és un fet aïllat ni casual, sinó que és un resultat.

Això ens urgeix i en exigeix més a continuar amb el treball per la pau. Un treball que és complex, de fons, a vegades poc visible. Un treball que no és una ingenuïtat, sinó una necessitat urgent.

Fem una crida a tots els ciutadans a superar l’odi, a enfortir-nos després de la terrible sotragada, i amb força i compromís renovats, treballar per fer del nostre país i del nostre món un espai on sigui possible per a tothom viure amb dignitat i en pau.

Ajuda'ns a fer-ne més difusió