Inici || Castellano | English
facebook twitter youtube issuu picasa rss
31/01/2023

Mapa DENIP 2023

Si el 30 de gener heu celebrat el Dia Escolar de la Noviolència i la Pau us convidem a enllaçar les vostres activitats al Mapa DENIP 2023. Només heu de fer clic a la fletxa verda i seguir les instruccions.

Cada any a FundiPau ens sumem al DENIP amb una proposta didàctica i posant al vostre abast el Mapa DENIP, perquè pugueu compartir les activitats que dueu a terme a l’escola o institut. Per fer-ho, només cal localitzar la vostra escola al mapa i enllaçar-hi les fotos, els vídeos, els articles, etc. de la jornada que tingueu penjats a la plana web.

Enllaça’t al Mapa DENIP 2023

El mapa permet:

  • Veure, d’un cop d’ull, la quantitat d’activitats que es fan a casa nostra pel DENIP.
  • Crear un arxiu històric per saber què han fet altres centres i agafar idees de cara posteriors edicions.

Proposta didàctica 2023: Testimonis de Pau en un context de violència

 

L’edició del 2023 del DENIP coincideix que es compleixen 75 anys de la mort de Gandhi amb el 60è aniversari (a l’agost) de la ‘Marxa sobre Washington pel treball i la llibertat’, una concentració multitudinària que va representar un punt d’inflexió en la història dels drets civils als Estats Units. En aquella marxa, Martin Luther King va pronunciar el seu famós discurs en què, a partir de la frase ‘tinc un somni’, defensava un món sense discriminacions entre les persones i on es respectessin els drets humans de tothom.

Gandhi i Luther King, en espais geogràfics i temporals diferents però on la violència era molt present, van saber trobar vies alternatives a la confrontació violenta per canviar les coses. Amb eines com la resistència pacífica i la desobediència civil noviolenta van aconseguir modificar el rumb de la història dels seus països. Van ser dues persones revolucionàries que van optar per estratègies alternatives a la violència per assolir objectius justos. Els hem dedicat la proposta pedagògica del 2023.