11/05/2019

No permetem que arribin més armes a l’Aràbia Saudita

Les ONG de la Campanya Armes Sota Control hem demanat al Ministeri d’Afers Exteriors espanyol que no permeti que el vaixell saudita Bahri-Yambu, atraqui aquest dilluns al port de Santander.

Amnistia Internacional, FundiPau, Greenpeace i Oxfam Intermón recalquen als responsables d’exteriors que segons la informació de què es disposa, el vaixell porta munició belga per a armes petites i lleugeres amb destí a l’Aràbia Saudita. El vaixell va haver de marxar del port francès de Le Havre sense haver pogut carregar cap altre material per la pressió i les manifestacions de les ONG i grups de la societat civil francesa.

Així. es va veure obligat a continuar la seva ruta en direcció al nord ‘Espanya i es preveu que atraqui aquest dilluns al port de Santander. Per aquest motiu, les ONG demanen al govern que no autoritzi el trànsit d’aquest vaixell ni l’eventual càrrega d’armament en ports espanyols pel risc que l’Aràbia Saudita les pugui utilitzar per cometre crims contra el dret internacional en el conflicte del Iemen.

Tot plegat en aplicació del Tractat sobre Comerç d’Armes aprovat el 2014, signat i ratificat per l’Estat espanyol. La normativa estableix, entre d’altres aspectes, l’obligació de prohibir el trànsit o transbordament d’armes convencionals i municions en el seu territori quan hi hagi el risc que podrien utilitzar-se per cometre crims de lesa humanitat o altres crims de guerra.

Ajuda'ns a fer-ne més difusió