28/01/2016

NNUU inicia un debat sobre desarmament nuclear

Avui, 28 de gener, té lloc a Ginebra la sessió de presentació del Grup de Treball Obert de les Nacions Unides per debatre sobre desarmament nuclear.

Aquest grup de treball, obert a tots els Estats membres i als representats de la societat civil, el va establir el passat 7 de desembre l’Assemblea General de les Nacions Unides amb el suport de 138 Estats.

El seu objectiu és treballar sobre les mesures legals i la normativa per assolir un món sense armes nuclears. També s’hi debatran les mesures provisionals per augmentar la transparència i eliminar el risc de detonacions nuclears, siguin accidentals, per error, desautoritzades o intencionades.

Organitzacions de la societat civil com ICAN, de la qual FundiPau som membres, parlamentaris, i alcaldes estan duent a terme accions de suport al Grup de Treball per tal de promoure una acció efectiva en el procés de deliveració.

La propera trobada del Grup serà del 22 al 26 de febrer i la següent del 2 al 13 de maig, totes a la seu de les NNUU a Ginebra.

ICAN

Nacions Unides a Ginebra

Ajuda'ns a fer-ne més difusió