24/02/2017

‘Refugiats, per què?’ supera els 40.000 visitants

L’exposició de FundiPau compta amb noves edicions que recorren les comarques de Girona, el Garraf i la ciutat de Madrid

Més de 45.000 persones d’una setantena de localitats han vist fins ara l’exposició ‘Refugiats, per què?’ de FundiPau, que reflexiona sobre les causes que provoquen que milers de persones hagin de fugir de casa seva. La mostra es va inaugurar el 6 de setembre de 2016 a Santa Coloma de Gramenet i en aquests mesos ha recorregut més de 4.000 quilòmetres visitant localitats com Barcelona, l’Hospitalet de Llobregat, Lleida, Manresa, Olot, Sant Cugat, Girona, Vilanova i la Geltrú i també Madrid. De moment, hi ha programades itineràncies fins l’octubre del 2018. Consulteu totes les itineràncies

Al Palau Sant Jordi, a Girona, al Garraf i a Madrid

El dissabte, 11 de febrer de 2017, l’exposició es va poder veure al vestíbul del Palau Sant Jordi de Barcelona on Casa Nostra Casa Vostra va organitzar un gran concert solidari en suport a les persones refugiades.

D’altra banda, des de finals de febrer del 2017, hi ha una nova edició de l’exposició que recorre localitats de les comarques de Girona i des del mes de novembre dues més: una promoguda pel Consell Comarcal del Garraf i una sisena que es pot visitar al CentroCentro Cibeles de Madrid amb el suport d’Aipaz y per Madrid Capital de Paz.

Acollir… i prevenir!

“Davant la crisi de refugiats el primer enfocament necessari és l’humanitari. La indignació ens ha d’empènyer a l’acció. Però també hem de fer un pas més, els refugiats no surten del no res. Hi ha unes causes, unes fonts que, si continuen rajant, faran sempre insuficients les respostes solidàries. Parlem poc de les causes i tanmateix són la clau: guerres, fam, violacions de drets humans bàsics.” afirma Antoni Soler, president de FundiPau.

“Les dones pateixen greument els impactes de les guerres: esdevenen objecte directe de la violència de gènere i el masclisme regnants. Situacions que també pateixen en el trànsit de fugida i en els camps de refugiats” recorda Carme Suñé, vicepresidenta de FundiPau.

“Si volem afrontar seriosament el drama de 65.000.000 de persones desplaçades i refugiades, cal prevenir els conflictes armats, posar el comerç d’armes sota control i prioritzar de forma efectiva la protecció de tots els drets humans”, apunta Jordi Armadans, director de FundiPau.

Si voleu portar l’exposició a la vostra localitat poseu-vos en contacte amb Sergi Serrano sserrano@fundipau.org, 93 302 51 29 (matins).

Ajuda'ns a fer-ne més difusió