23/02/2017

Les relacions d’Espanya i Aràbia Saudita

El diumenge 26 de febrer, el programa Salvados de Jordi Évole va abordar les relacions d’Espanya amb l’Aràbia Saudita. Entre els temes que s’hi van tractar hi havia el de la venda d’armes espanyoles al govern saudí.

La Campanya Armes Sota Control, formada per Amnistia Internacional, FundiPau, Greenpeace i Oxfam Intermón, va néixer per garantir que les exportacions espanyoles d’armes no fossin un secret d’estat, que se sotmetessin a control parlamentari i que no vulneressin cap normativa estatal ni internacional. Finalment, l’any 2007 es va aprovar la  LEY 53/2007, de 28 de diciembre, sobre el control del comercio exterior de material de defensa y de doble uso. Les ONG de la campanya ho van celebrar però al mateix temps es van comprometre a fer un seguiment exhaustiu del seu compliment per part del govern. La normativa estatal ha d’evitar que s’autoritzin transferències d’armes a països en conflicte o on es violin els drets humans, entre altres limitacions que contempla la Llei.

La venta d’armes a l’Aràbia Saudita vulnera la llei i Armes Sota Control ho denuncia:

Notes de premsa /Comunicados de prensa

12 de gener 2017: Armes Sota Control s’oposa a la venta de Corbetes a l’Aràbia Saudita
12 de enero 2017: Armas Bajo Control se opone a la venta de Corbetas a Arabia Saudí

19 de maig de 2016: Armes espanyoles per a cometre atrocitats?
19 de mayo de 2016: Armas españolas para cometer atrocidades?

Blog Paz en Construcción de El País

  • ¿Barcos para matar civiles en Yemen? ¡No, gracias! Article de María del Pozo, Jordi Armadans, Sara del Río, Carmen Suárez-Llanos y Alberto Estévez, responsables de la campanya Armes Sota Control d’Amnistía Internacional, FundiPau, Greenpeace y Oxfam Intermón.

Article d’opinió a El País

Informes de seguiment fets per la campanya / Informes de seguimiento hechos por la campaña

 

 

 

Ajuda'ns a fer-ne més difusió