20/04/2016

100 estats ratifiquen el Tractat de Bombes de Dispersió

La República de Palau, a l’oceà Pacífic, ha estat el país número a 100 ratificar la convenció que prohibeix la fabricació, l’emmagatzematge, la venda i l’us de les bombes de dispersió.

Palau va dipositar l’instrument de ratificació de la Convenció sobre Bombes de Dispersió, el 19 d’abril a la seu de les Nacions Unides a Nova York.

Més informació sobre el procés de ratificació

“Donem la benvinguda a Palau com a estat membre número 100 de la Convenció sobre Bombes de Dispersió, en que possiblement sigui el tractat humanitari i de desarmament més important de l’última dècada. Amb la seva ratificació, Palau està donant un exemple als països del Pacífic que encara no s’han unit a la Convenció” ha dit Megan Burke, director de la Coalició contra les Bombes de Dispersió, que ha afegit:  “com a país que està contaminat per les restes d’explosius de guerra, el poble de Palau coneix de primera mà la importància d’abordar l’impacte de les municions de dispersió per a  mantenir la seva gent segura”.

A la regió del Pacífic, set estats (Austràlia, Palau, Illes Cook, Fiji, Nauru, Nova Zelanda i Samoa) s’han unit a la Convenció sobre Bombes de Dispersió, mentre que nou estats  (Micronèsia, Papua Nova Guinea, Kiribati, Illes Marshall, Niue, Illes Salomó, Tonga, Tuvalu i Vanuatu) se’n mantenen fora.

La Convenció entrarà en vigor per a  Palau l’1 d’octubre d’aquest any, 6 mesos després de la ratificació.

Ajuda'ns a fer-ne més difusió