Inici || Castellano | English
facebook twitter youtube issuu picasa rss
22/07/2020

75 anys d’Hiroshima i Nagasaki

Acció de FundiPau i de la Xarxa d’Alcaldes i Alcaldesses per la Pau per reclamar al Govern español que doni suport al Tractat sobre la Prohibició de les Armes Nuclears.

Acción en castellano / Action in English

Del 6 al 9 d’agost: Suma’t a l’acció!:

75 anys d’Hiroshima i Nagasaki #MAIMÉS

. Imprimeix el cartell en l’idioma que triïs

. Fes-te una foto amb el cartell ben llegible

. Comparteix-la a les xarxes amb el hashtag #MAIMÉS
i etiqueta a @fundipau i @alcaldespau a la foto

GRÀCIES PEL TEU SUPORT!

Pots posar el missatge que vulguis o pots utilitzar aquest:

Per les víctimes d’Hiroshima i Nagasaki.
Perquè mai més torni a passar.
Per la seguretat de totes i tots.
Per la pau i el desarmament.
Jo també em sumo a l’acció per reclamar la prohibició de les armes nuclears.
#MaiMés
#NuclearBan
https://fundipau.org/75-anys-dhiroshima-i-nagasaki/

Cartells en pdf per imprimir:
#MAIMÉS / #NUNCAMÁS / #NUNCAMÁIS / #SEKULAGEHIAGOTANEZ / #NEVERAGAIN

Cartells en jpg:


El 6 i el 9 d’agost, recordem els 75 anys del llançament de les bombes atòmiques sobre Hiroshima i Nagasaki. Hi van morir més de 240.000 persones entre el moment de la deflagració i les setmanes posteriors, però els seus efectes van provocar malalties, malformacions i la mort de milers de persones més durant molts anys.

Avui, 9 països tenen un total de 13.400 armes nuclears, 3.700 de les quals estan a punt per a ser utilitzades i la majoria són 100 vegades més potents que les d’Hiroshima i Nagasaki. Davant la inoperància dels tractats internacionals existents, la societat civil, en la Campanya Internacional per a l’Abolició de les Armes Nuclears, va aconseguir que el 7 de juliol del 2017 les Nacions Unides aprovessin el Tractat sobre la Prohibició de les Armes Nuclears.

Cal que el ratifiquin 50 països  —fins ara ho han fet 40— perquè entri en vigor i es pugui avançar cap a l’eliminació d’aquest armament.

Amb l’acció 75 anys d’Hiroshima i Nagasaki #MAIMÉS FundiPau i la Xarxa Alcaldes i Alcaldesses per la Pau demanem el suport de la ciutadania, de les organitzacions de la societat civil i de  les institucions per exigir al Govern espanyol que signi i ratifiqui el Tractat.

Perquè, si la pandèmia de la covid-19 ha col·lapsat els sistemes sanitaris mundials, una sola deflagració nuclear els inhabilitaria completament. Les nuclears són les úniques armes de destrucció massiva que encara no estan prohibides i que amenacen la continuïtat del planeta. No podem deixar en mans de líders com Trump o Putin, entre d’altres, el futur de la humanitat.

Més informació:
. Fundipau.org/nuclears
. Dossier de premsa: 75 anys d’Hiroshima i Nagasaki – FundiPau
. Ciutats de Pau
. Xarxa d’Alcaldes i Alcaldesses per la Pau

 

▶ @Jordi_Armadans (@FundiPau): "D'aquí a 90 dies entrarà en vigor el tractat de prohibició de les armes nuclears"
https://www.ccma.cat/tv3/alacarta/mes-324/entrevista-a-jordi-armadans-director-de-fundipau-daqui-a-90-dies-entrara-en-vigor-el-tractat-de-prohibicio-de-les-armes-nuclears/video/6066089/

#EmpresaDH

Cerca de 20 organizaciones #DDHH escribimos al Ministro @abalosmeco pidiendo que no sean admisibles a participar en concursos públicos aquellas empresas que como #CAF y #Alstom no respeten Derecho Internacional y se lucren vulnerando derechos en #Palestina

👇👇

2

Les armes nuclears, prohibides! — FundiPau https://fundipau.org/les-armes-nuclears-prohibides/ via @FundiPau
Una molt bona noticia i un reconeixement a totes aquelles persones i entitats que fa anys que han lluitat i estan lluitant per a aconseguir-ho.

Aquesta nit al voltant de les 23.00 h amb en @xgraset parlarem al @Mes_324 del @324cat sobre la bona notícia del cap de setmana: la consecució de les 50 ratificacions que activen el Tractat de Prohibició de les Armes Nuclears
#NuclearBan
#MaiMés
@nuclearban https://twitter.com/Mes_324/status/1320821446520852481

Més 324 - TV3@Mes_324

#Més324 22h @324cat i reemissió @tv3cat amb @Jordi_Armadans @FundiPau

L'#educació, per l'#AlfonsBanda, era una eina de transformació social.

I amb aquest esperit va néixer el Premi ICIP Alfons Banda, dins els Premis Recerca Jove #PRJ20, per difondre la #culturadepau entre el jovent https://youtu.be/56aItJrrYGA cc @fundipau @AntoniSolerR @xmasllorens

Load More...