22/07/2020

75 anys d’Hiroshima i Nagasaki

Acció de FundiPau i de la Xarxa d’Alcaldes i Alcaldesses per la Pau per reclamar al Govern español que doni suport al Tractat sobre la Prohibició de les Armes Nuclears.

Acción en castellano / Action in English

Del 6 al 9 d’agost: Suma’t a l’acció!:

75 anys d’Hiroshima i Nagasaki #MAIMÉS

. Imprimeix el cartell en l’idioma que triïs

. Fes-te una foto amb el cartell ben llegible

. Comparteix-la a les xarxes amb el hashtag #MAIMÉS
i etiqueta a @fundipau i @alcaldespau a la foto

GRÀCIES PEL TEU SUPORT!

Pots posar el missatge que vulguis o pots utilitzar aquest:

Per les víctimes d’Hiroshima i Nagasaki.
Perquè mai més torni a passar.
Per la seguretat de totes i tots.
Per la pau i el desarmament.
Jo també em sumo a l’acció per reclamar la prohibició de les armes nuclears.
#MaiMés
#NuclearBan
https://fundipau.org/75-anys-dhiroshima-i-nagasaki/

Cartells en pdf per imprimir:
#MAIMÉS / #NUNCAMÁS / #NUNCAMÁIS / #SEKULAGEHIAGOTANEZ / #NEVERAGAIN

Cartells en jpg:


El 6 i el 9 d’agost, recordem els 75 anys del llançament de les bombes atòmiques sobre Hiroshima i Nagasaki. Hi van morir més de 240.000 persones entre el moment de la deflagració i les setmanes posteriors, però els seus efectes van provocar malalties, malformacions i la mort de milers de persones més durant molts anys.

Avui, 9 països tenen un total de 13.400 armes nuclears, 3.700 de les quals estan a punt per a ser utilitzades i la majoria són 100 vegades més potents que les d’Hiroshima i Nagasaki. Davant la inoperància dels tractats internacionals existents, la societat civil, en la Campanya Internacional per a l’Abolició de les Armes Nuclears, va aconseguir que el 7 de juliol del 2017 les Nacions Unides aprovessin el Tractat sobre la Prohibició de les Armes Nuclears.

Cal que el ratifiquin 50 països  —fins ara ho han fet 40— perquè entri en vigor i es pugui avançar cap a l’eliminació d’aquest armament.

Amb l’acció 75 anys d’Hiroshima i Nagasaki #MAIMÉS FundiPau i la Xarxa Alcaldes i Alcaldesses per la Pau demanem el suport de la ciutadania, de les organitzacions de la societat civil i de  les institucions per exigir al Govern espanyol que signi i ratifiqui el Tractat.

Perquè, si la pandèmia de la covid-19 ha col·lapsat els sistemes sanitaris mundials, una sola deflagració nuclear els inhabilitaria completament. Les nuclears són les úniques armes de destrucció massiva que encara no estan prohibides i que amenacen la continuïtat del planeta. No podem deixar en mans de líders com Trump o Putin, entre d’altres, el futur de la humanitat.

Més informació:
. Fundipau.org/nuclears
. Dossier de premsa: 75 anys d’Hiroshima i Nagasaki – FundiPau
. Ciutats de Pau
. Xarxa d’Alcaldes i Alcaldesses per la Pau

 

[custom-twitter-feeds]

 

 

Ajuda'ns a fer-ne més difusió