06/09/2022

Albert Caramés Boada, nou director de FundiPau

Comunicado en castellano / Press release in English

Des d’aquest mes de setembre, Albert Caramés Boada és el nou director de FundiPau, en substitució de Jordi Armadans i Gil, qui va anunciar el passat mes de maig que deixava l’entitat. Amb més de 18 anys d’experiència professional, l’Albert compta amb una extensa trajectòria en el camp de l’anàlisi i la gestió de conflictes i en el de la construcció de pau. Aquesta expertesa l’ha desenvolupat tant en l’àmbit internacional (especialment en el continent africà, on ha treballat per entitats com Metges sense Fronteres o Nacions Unides), com en el local (on ha exercit diverses responsabilitats en organitzacions com l’Escola de Cultura de Pau o NOVACT, a part de seguir exercint de professor a les universitats Blanquerna-Ramon Llull i la UOC). A més, l’Albert és un bon coneixedor de l’entitat ja que en va ser membre del patronat entre el 2014 i el 2020.

Albert Caramés:És un immens privilegi i un honor haver estat escollit com a nou director de FundiPau, una organització amb la qual he estat vinculat en els darrers temps, però sobretot a la que he tingut en alta consideració des que em vaig iniciar en aquest àmbit, ja fa més de 18 anys. Substituir el Jordi Armadans implica una doble responsabilitat: d’una banda pel que el seu llegat suposa, i pel fet d’intentar estar a l’alçada de figures tan recordades i enyorades com la de l’Alfons Banda o el Quico Gusi. Per l’altra, pel fet que el llegat que rebo és el d’una organització referent en el nostre àmbit i entorn. No em queda més que compartir el meu compromís i confiança per engegar la meva nova etapa a l’entitat i davant d’un inici de curs que sembla presentar-nos més i cada cop més complexes reptes”.

Carme Suñé, presidenta de FundiPau:L’important nombre i l’alt nivell de les candidatures rebudes per cobrir la plaça de direcció de FundiPau, reflecteix l’interès suscitat per liderar una entitat que, amb gairebé 40 anys d’història, s’ha posicionat com un referent en la cultura de pau a casa nostra. El Jordi Armadans hi ha contribuït de manera generosa amb la seva professionalitat, discurs i compromís. 25 anys després, encarem aquesta nova etapa, amb l’Albert Caramés al capdavant de l’entitat, amb energia i il·lusió. La seva trajectòria, sensibilitat i el seu coneixement de l’entitat l’han posicionat com la persona més ben valorada per exercir la direcció de FundiPau, amb la confiança que la nostra entitat continuarà amatent als reptes, demandes i necessitats que vagin apareixent.”

La incorporació de l’Albert Caramés a la direcció de FundiPau coincideix amb el canvi de seu de l’entitat. A partir d’ara ens podeu trobar a l’Espai d’entitats del carrer Erasme de Janer, 8, (despatx 6), de Barcelona.

D'esquerra a dreta a la foto: Jordi Armadans, Carme Suñé, Albert Caramés
Foto de Maria Carme Bernat
Ajuda'ns a fer-ne més difusió